Hetilap

Jön a harmadik világháború?

Eszkaláció a Közel-Keleten
VI. évfolyam 16. szám

Zakopanéból üzent egy ukrán újságíró Orbán Viktornak

2024. március 02. 10:08

A magyarul is megjelent szórólapot a hotelek mellett a magyar rendszámú autók szélvédőjére is kihelyezik.

2024. március 02. 10:08

Évek óta felkapott a magyar turisták körében a lengyelországi Zakopane. Épp ezért nem is volt meglepő elsőre, hogy az egyik helyi lap, a Tygodnik Podhalanski magyar nyelvű cikket is leközölt. Ugyanakkor annak a tartalma okozott némi megdöbbenést.

A szerkesztőség munkatársa, Ludmila Szorokovszka, – aki az ukrajnai Herszonból menekült Lengyelországba –, Orbán Viktor magyar miniszterelnök fogalmazott meg egy levelet. A szerző úgy fogalmazott,

nem tudom és nem értem, miért áll Putin oldalán, aki bombákat szór az otthonomra?

Mi rosszat tettünk Önnek, hogy megakadályozza azt a segítséget, amelyet az Európai Unió nyújtanak a megkínzott Ukrajnának?” – tette fel a kérdést Szorokovszka.

A Tygodnik Podhalanski X-közösségi oldalán a levélhez kísérőszövegként azt fűzte hozzá hogy

 a magyaroknak nincs szabad médiájuk, így ezzel szeretnénk emlékeztetni őket, hogy szégyenletes mód támogatják Putyint”.

Mint írták, ezeket a szórólapokat nemcsak a helyi szállásadókhoz juttatják el, hogy mutassák meg magyar vendégeiknek, de a magyar rendszámú autók szélvédőin is elhelyezik. Az ötletgazdák úgy gondolják, így segíthetnek enyhíteni a magyar média nehéz helyzetéből adódó problémákat. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Nyitókép: X-képernyőfotó

 

Játsszon és nyerjen páros belépőt!

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2024. április 19. 07:45
Biztos növeli az oda tartó magyar turisták számát... Na de majd az ukrán vendégek! Minden lengyel tudja, hogy busásan fizetnek mindenért, akár egy traktorra irányított Sz.-300 as rakétával is.
szendreila-0
2024. március 25. 10:13
Zakopanéban a lengyel hatóság elnézi a turisták provokatív inzúltációját ?
Hekimeki
2024. március 05. 09:56
Röviden a QRVA ANYÁD UKRÁN PATKÁNY!!!!!!!!!
ujujuj
2024. március 04. 11:51
"Az ötletgazdák úgy gondolják, így segíthetnek enyhíteni a magyar média nehéz helyzetéből adódó problémákat." Na végre, már valakinek eszébe jutott, hogy ki kell nyomtatni az internetet, és akkor megbukik a zorbán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!