Újra kellett tanulnom járni – Gulyás Gergely a műtétről, a visszatérésről és Magyar Péter fenyegető üzeneteiről

2024. március 28. 13:45

Olyan fájdalmai voltak, hogy az utolsó kormányinfón már beinjekciózva válaszolt a jellemzően Magyar Péterrel kapcsolatos kérdésekre – a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek ad interjút először februári műtétét követően.

2024. március 28. 13:45
Gulyás Gergely
Kacsoh Dániel

Hetekkel ezelőtt megműtötték. Milyen műtéti beavatkozáson esett át, miért volt erre szükség, s milyen hosszú a lábadozás?

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten estem át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni.

Itt szeretnék köszönetet mondani az értem aggódóknak, jókívánságokat küldőknek, imákat mondóknak.

Megkülönböztetett hála és köszönet az orvosoknak, ápolóknak és a rehabilitációban közreműködőknek. A Gerincklinikán és a rehabilitációm során is csak olyan orvosokkal, gyógytornászokkal, ápolókkal találkoztam, akik készségesen és példamutató szemlélettel álltak a betegekhez.

Ezek szerint nem a Honvédkórházban kezelték – ahogyan arról a Hvg.hu írt.

Nem. Alighanem a cikk motivációja az lehetett, hogy leírják, hogy milyen egészségügyi ellátás jár az állami vezetőknek, de én a Gerincklinikán feküdtem ugyanolyan szobában, mint a többi beteg.

Hogy van most?

Ha a két hónappal ezelőtti állapotomhoz viszonyítok, akkor rosszul, ha a műtét utáni helyzethez és időbeli várakozásokhoz, akkor remekül. Minden fájdalmam megszűnt, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tudok járni. Minden jel és orvosi előrejelzés szerint semmilyen maradandó hatása nem lesz a beavatkozásnak.

Hogyan zajlik a rehabilitáció?

Gyógytornával földön, vízben és gépeken, illetve mostmár sok sétával. Még néhány hét és jó eséllyel a járásomon nem lesz nyoma a műtétnek és azzal biztatnak, hogy nyáron már futhatok vagy akár focizhatok is. Remélem így lesz.

Mennyire tudta hivatali feladatait ellátni? Mikor tér vissza a nyilvánosság elé?

Legközelebbi munkatársaim műtét utáni héttől rendszeresen jöttek hozzám, már a kórházba is, így a legfontosabb minisztériumi ügyekben döntésképes voltam, de időm nagyobbik részét a felépülésemre kellett fordítanom. 

Ezen a héten már a rehabilitáció mellett a korábbi rend szerint igyekszem dolgozni.

Húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt veszek majd és a kormányinfók is folytatódnak.

Megjelentek olyan sejtetések, hogy valójában a Magyar Péter által keltett botrány miatt kerüli a nyilvánosságot. Ehhez mit szól?

A rosszindulat is része a közéletnek, de legalább betegség esetén érdemes lenne félretenni, főleg ha a vádak ellentmondanak a tényeknek. A legutóbbi kormányinfón e tragikus szappanoperával kapcsolatosan tucatnyi kérdésre válaszoltam – közvetlenül egy infúzió és egy gerincinjekció után, amikor a fájdalom miatt valóban jó okom lett volna kerülni a nyilvánosságot.

Beszéltek Magyar Péterrel az elmúlt hetekben?

Nem.

Fenyegető sms-t sem kapott tőle az elmúlt napokban?

Nem.

Korábban azt mondta, hogy Magyar Péter egy modortalan sms-ben jelezte önnek, hogy mire készül. Megmutatja nekünk az sms-t? Nyilvánosságra hozza a tartalmát?

Egy Signal üzenetet küldött a volt feleségének és nekem és Varga Judit tegnap beszámolt az üzenet tartalmáról.

Elképzelhetőnek tartja-e, hogy bárki beavatkozott volna a Schadl-Völner ügyben az ügyészség nyomozásába?

Az ügyészség ezzel kapcsolatban kiadott egy közleményt, ami ennek a lehetőségét is egyértelműen kizárja. Az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartása mellett nézzük a tényeket: az ügyészség kevesebb mint négy hónappal a legutóbbi parlamenti választás előtt gyanúsított meg egy fideszes országgyűlési képviselő államtitkárt. Ez önmagában ékes bizonyítéka az ügyészség kormánytól való függetlenségének. Csak egy gondolatkísérlet erejéig mindenki képzelje el: Polt Péter a legfőbb ügyész és egy baloldali kormány államtitkárát gyanúsítják meg bő negyed évvel a választások előtt, akkor az egész baloldal egy emberként vádolta volna ellenzéki elfogultsággal az ügyészséget. Nehéz a Schadl-ügyre úgy tekinteni, mint amely nem az ügyészség függetlenségét bizonyítja. 

Mit szól ahhoz, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta a feleségével való beszélgetésről készített hangfelvételét?

Kedden reagáltam rá: sok hűhó semmiért. Ez a felvétel semmit nem igazol a korábban Magyar Péter által megfogalmazott állítások közül, sőt még cáfolja is az ügyészség működésével kapcsolatos baloldali vádakat.

A lényeg azonban mégiscsak az,

hogy épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését és nem tárja azt a nyilvánosság elé.

Aki ilyet tesz, az minden tisztességes embernek politikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemkívánatos személy kell, hogy legyen. 

 

Összesen 287 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. március 30. 16:57
Gyors felépülést kívánunk, szeretettel.
kálmi
2024. március 29. 19:27
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!!!
nguru
2024. március 29. 08:24
Azért bámulatos, hol tart ma az orvostudomány! Már gerincet is lehet beültetni egy olyan élőlénybe, aki addig nem rendelkezett ilyennel! Nem irígylem: steril környezet, egy sor kilökődésgátló gyógyszer...de reméljük pozitív eredménye lesz!
paracelsus-2
2024. március 29. 03:32
Isten éltesse a miniszter urat sokáig. Nagy szükségünk van az intellektusára, a bölcsességére, a ragyogó elméjére. Senki nem tudja ilyen elegánsan, de könyörtelenül sárba taposni a tudatlan bolsi férgeket. Mihamarabbi és teljes felgyógyulást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!