Ceglédi elolvasta az MSZP programját: „Nekem ez a balos alap tök oké”

2023. november 20. 23:00

„Végtelenül hálás vagyok azért, hogy ti ezt a feladatot most komolyan vettétek” – fogalmazott a politikai elemző.

2023. november 20. 23:00

Ceglédi Zoltán politikai elemző Facebook-oldalán jelentette be, hogy elolvasta az MSZP 99 oldalas, 20 fejezetből álló, „SZABADSÁGOT, JOGÁLLAMOT, DEMOKRÁCIÁT!” című programját. 

„Van nekem ugye ez a hülye szakmai elvárásom, hogy tudniillik programokat olvasok. A friss élmény kapcsán szeretnék két dolgot üzenni e program készítőinek (sajnos nem találtam a nevüket a dokumentumban, pedig büszkék lehetnének rá)” – tette hozzá Ceglédi.

Következő sorait a program szerzőinek címezte: „Biztosan frusztráló lehet, hogy egy kis párt nevében írtok egy szakmai cselekvési tervet, mely kis párt tragédiája, hogy választásról-választásra mindig neki kellett elsőként (néha: kizárólag) a személyes érdekeit feláldozni a Most Biztosan Sikeres Lesz Összefogás oltárán. Ettől lett kicsi. Tudjuk, hogy a közeljövőben biztosan nem is lesz szocialista kormány idehaza. Lehet, hogy az MSZP nem is éli túl a következő esélyesjelöltező baszkolódást”. 

Két pontban a szocialisták programjáról

A politikai elemző két pontban fejtette ki véleményét a szocialisták programjáról: 

„1. Végtelenül hálás vagyok azért, hogy dacára mindeme kilátástalanságnak, és dacára a versenytársak zöme által odakent megúszós jókívánság-gyűjteményeknek, az adat és állítás nélküli kamuprogramoknak, ti ezt a feladatot most komolyan vettétek. 

Nem tudtatok számok és határidők nélkül programot írni, nem tudtatok alibizni, ez_itt_tényleg_egy_program. Senki nem fogja ezt megköszönni, de majd most én”.

A második pontot így kezdte: „Biztatásul vagy fenyegetésül pedig azt is el kell mondjam, hogy amikor viszont lesz kormányváltás, és az új kormányelit az első hetekben kiinfluenszerkedte magát, megmutatta mindenhol az alkalomra választott outfitet, befoglalta a közmédiát meg ilyenek, rá fog jönni, hogy költségvetést kell írni, kórházakat kell koordinálni, iskolákról kell dönteni. 

Na, és akkor nektek fognak szólni”. 

– tette hozzá.

Kritikát is megfogalmazott Ceglédi

Majd így folytatta: „A jelenleg lenézett, mellékesnek gondolt tudás birtokosainak, akik nem csak színes alapon nagybetűs csatakiáltásokat tudnak írni, hanem adótáblát is (mindama máspárti politikusok és pártaktivisták, akik idehisztiznének, hogy de nekik is milyen csodás programjuk van, nem, nem, kiscsupor, nektek például nincs benne a programotokban, hogy konkrétan mennyi lenne az adó, a szociknak meg igen. Oké?)”.

Ceglédi azért kritikát is megfogalmazott a programmal szemben szerinte a cím egy „bátortalan klisé”, és néhol látja a szövegben is a „visszahőkölést a radikálisabb programpontoktól”. Viszont azt is hozzáteszi, hogy alapvetően nem is őt kell meggyőzni. 

„Nekem ez a balos alap tök oké, a magam liberális cuccait tenném rá innen”.

Nyitókép:Képernyőfotó/Facebook

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik