Kísérlet

2023. október 03. 07:13

Úgy kell politikai haszonra váltaniuk Karikó Katalin diadalát, hogy zárójelbe kerüljenek az előzmények a Szputnyikkal.

2023. október 03. 07:13
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Nagy lépés ez az igazság felé: annak kimondása, ha virágnyelven is, hogy a legtöbb tudományterületen nincsenek meg a feltételei annak, hogy egy még oly kiváló magyar tudós idehaza Nobel-díjra érdemes eredményt produkálhasson. (...)

Kormányunk mindenesetre jókora feladvány előtt áll: úgy kell most politikai haszonra váltani Karikó Katalin diadalát, hogy közben elegánsan, szinte észrevétlenül zárójelbe kerüljenek az előzmények Szputnyikkal, Sinopharmmal, a rendre az mRNS-oltás ellen beszélő Káslerrel, meg a doktor Gődényen és más kalandorokon keresztül a jobboldali nyájba csábítani próbált oltás- és racionalitás-ellenes szavazóblokkal. A kettős beszéd ezen a ponton nem folytatható: vagy a Nobel-díj is a világ-összeesküvés része – és akkor nincs minek örülni –, vagy a magyarok történelmi sikere, ahogyan a miniszterelnök szokta mondani hasonló esetekben – de akkor a valóság akár be is nyújthatja a számlát a közelmúlt tévedéseiért.

Itt az idő: a nap, amikor visszamenőleg is mindenki Pfizert és/vagy Modernát kapott, íme elérkezett.”

Nyitókép:  MTI / Mohai Balázs
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondiner
2023. december 08. 21:26
Na, egy újabb hülye
Bulldog Orange
2023. október 04. 12:26
Én hiába kértem a Sputnik-ot, az volt a válasz, hogy ez nem kívánsághangverseny , Astra-t kaptam 2db-ot, aztán egy Pfizer, aminek a helye még most is fáj néha ...
blondiner
2023. október 03. 22:48
Ki ez a sötét barom? Mi köze Karikó technológiájának a Sonopharm és a Szputnyik oltáshoz? Mennyien is haltak meg a két keleti oltástól? - talán egy esetet se tudtak felmutatni, pedig már nagyon várta a FOS. És Pfizertől?
bayern65
2023. október 03. 19:26
Én oroszt,meg kínait kaptam te gyökér!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!