A parlament figyelése bazári mulatsággá vált

2023. szeptember 28. 15:04

Ez is valami, ez is szórakoztató.

2023. szeptember 28. 15:04
GELENCSÉR Ferenc
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Van az a pillanat, amikor szembesülünk vele, hogy Fekete-Győr András mégiscsak egy maga szintjén viszonylag képességes politikus. Várjanak, várjanak, még nem fejeztem be. Tehát van az a szituáció, amikor a zuhany alatt lemosdatott, és ezáltal hogy-hogy nem tönkretett elektromos roller, a nyilvánvaló és végül politikai elhullást okozó felsülés egy baráti interjúban, illetve egyebek mégiscsak magasabb polcra kerülnek. És ehhez nem kell mást tenni, csak utódként olyan személyt választani, aki nála is alacsonyabb minőséget képvisel.

Mert Gerencsér Ferenc személyében, aki egymaga elnöke és frakcióvezetője a Momentumnak Fekete-Győr Andrást követően, sikerült még lejjebb vinni a szintet. Nyilván ez meglehetősen pregnánsan arcul csaphatott mindenkit, aki látta a minapi, parlamenti felszólalását, ahol még papírból olvasva sem volt képes helyesen hangsúlyozni, eleve értékelhetetlen volt az egész beszéde. De politikai éleslátásának megcsillogtatása volt az is, amikor miatta veszítette el a többséget a baloldal az I. kerületben.

Történt ugyanis, hogy amikor Gerencsér országgyűlési képviselő lett, megürült az önkormányzati, egyéni kerülete. Abban a szituációban, amikor különféle, belső konfliktusaik miatt a balosok többsége mindössze 1 főre olvadt, amit jelesül abban a kerületben lehetett volna megtartani. Ilyen szituációkban, amikor kiélezett a politikai verseny, és egy igen fontos várat – ezúttal a szó szoros értelmében – meg kéne tartani, akkor nem szoktak lemondani az emberek. Pláne, ha még az adott kerületben alpolgármesterek is.

Gerencsér mégis így tett. A következmények ismertek: a jobboldal megnyerte az időközit, a V. Naszályi vezette baloldal kisebbségbe került és a polgármesternek azóta gyakorlatilag alig maradtak jogkörei.

(...) Mára a parlamenti felszólalások figyelése – sajnos – bazári mókává silányult, amelyeknek legfeljebb akkor van értéke, ha mondjuk Orbán Viktor, Kocsis Máté vagy mások a kormánypárti sorokból elmésen, egyben találóan reflektálnak a balosokra. Ez is valami, ez is szórakoztató, még inkább helyes, de régen azért másról is szólt a törvényhozásbeli politizálás.

Ebből maradt Szabó Tímea, Gyurcsány Ferenc, druszája, Gelencsér, meg a többiek.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Az újabb súlyos beégés után legyen alaptétel: nem a diktatúrával vádolt kormány hibája az ellenzék sorozatos kudarca!

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 30. 09:24
Trombi,már karlengetve is megy a szemétkedés…igaz,ebből élsz,te szarházi..
Genusnextgen
2023. szeptember 29. 00:28
Kisnáci megint izzadt?
pollip
2023. szeptember 28. 20:49
Nagyon gyatra az ellenzéki politikusi felhozatal. Nem csoda, magát valamire tartó ballib ember nem támogatja őket. Maradnak ezek ugyanazok.
Daemon6666
2023. szeptember 28. 18:24
Na, a fizettet kommentelők rohannak is megvédeni ezt a kis Momentumos retardáltat :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!