Kocsis-Cake Olivio elzárná a gázt keletről, Menczer Tamás visszaszólt neki

2023. augusztus 05. 14:54

„A baloldal hagyná, hogy megfagyjunk” – fogalmazott az államtitkár.

2023. augusztus 05. 14:54
null

A dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos – fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldali kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton közösségi oldalán.

Menczer Tamás a bejegyzésben azt írta: a „dollárosok” folyamatosan azt hazudják, hogy az Oroszországgal kötött gázszerződés szükségtelen és drága. Arról, hogy „Gyurcsány úr új csodafegyvere”, Kocsis-Cake Olivio azt mondta, hogy az orosz gázt el kell zárni, az államtitkár úgy vélekedett:

a baloldal hagyná, hogy megfagyjunk”.

Rámutatott: a magyarországi éves gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz, és ez a mennyiség belátható időn belül nem pótolható. Vagyis orosz gáz nélkül Magyarország megfagy, a lakásokban nincs fűtés, az ipar leáll, a munkahelyek megszűnnek – sorolta. Az orosz gáz tehát az ellátásbiztonságot, energiabiztonságot jelenti – emelte ki Menczer Tamás.

Az államtitkár „elképesztő felismerésnek” nevezte „a dollárbaloldal és a dollármédia” állítását arról, hogy a gáz drága.

Hozzátette: a gáz azért drága, mert van egy háború és van egy káros brüsszeli szankciós politika,

amely az orosz energiaforrásokat kiszorítja Európából. Úgy fogalmazott: ha a baloldal valóban radikális árcsökkenést akar, álljon a béke mellé, és lépjen fel a káros szankciók ellen, ahogy az Orbán-kormány teszi. Sajnos a baloldal ezzel szemben háborúpárti – fűzte hozzá.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ullyses
2023. augusztus 11. 21:57
Kocsis-kekszes Olivának javaslom, zárja el otthon a gázt, az áramot. Vajh meddig bírná a nagyeszű?
Genusnextgen
2023. augusztus 08. 10:09
A németek is megfagytak, ránk is az ő sorsuk vár. Vagyishogy egyre inkább úgy néz ki, hogy reánk a románok és bolgárok sorsa vár. A menczerhez hasonló nemzetvesztő szardarabkák összehozták nekünk.
vamonos
2023. augusztus 06. 15:42
Ezek minden megszólalásukkal maguk ellen dolgoznak és észre sem veszik. Csak így tovább.
Mikimaúz
2023. augusztus 06. 12:19
A kocsis elől kellene elzárni a levegőt. Sokkal jobb megoldás, mint az olajat elzárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!