Karácsony: A Pride egyre kevésbé jelent valami politikai ügyet

2023. július 16. 16:25

A főpolgármester szinte csak mellékszereplő volt a 444 riportjában, Lakatos Márk befóliázva jelent meg a felvonuláson.

2023. július 16. 16:25

Ahogy arról a Mandineren is beszámoltunk, szombaton zajlott Budapest utcáin a Pride felvonulás, amelyre politikusok és celebek is kilátogattak.

A 444 stábja is a helyszínen volt, folyamatosan tudósított az eseményekről, és több ismert személyiséget is megszólaltatott. A portál munkatársai többek között beszéltek Karácsony Gergellyel és Lakatos Márkkal is.

Ezt is ajánljuk a témában

A 444 munkatársai természetesen a ferencvárosi padfestésről is érdeklődtek a kilátogatóknál, többen elmondták, hogy szívesen részt vennének ilyenben. Lakatos Márkot is kérdezték az esetről, ő azt mondta, hogy nem egy ilyen „do it your self csávó”, de egyébként azt gondolja, miért ne, mert ezek a performanszok fontosak.

Elmondta, ha „az állam azt mondja, hogy egy fólia alatt kell létezzek, mert a puszta létezésem egy olyan dolog, ami egy könyvesboltban vagy a médiában csak fólia alatt létezhet,

akkor én felveszem ezt a fóliát”. 

Steiner Kristóf is megszólalt a 444 stábjának, elmondta, hogy nem érti miért panaszkodnak sokan azért, mert a Pride miatt lezárások vannak, emlékeztetett, hogy a Budapest Parádé esetén is ugyanez volt a helyzet. Mindezek mellett az idősebb korosztályt is megkérdezték a Pride felvonulással kapcsolatos véleményükről. Egy hölgy elmondta, hogy ő minden évben kijön a felvonulásra, őt nem zavarja, csak ne „legyen gusztustalan”.

Ezt is ajánljuk a témában

A momentumos Bedő Dávid sem bírta ki, hogy ne nyilatkozzon. Elmondta, azért van szükség egy LMBTQ országgyűlési képviselőcsoportra mert Magyarországon van egy hatszázezres közösség, amely az elmúlt 13 évben folyamatosan ki volt pécézve, és jogfosztásoknak estek áldozatul. Közölte, hogy 

a választások óta ez az egyetlen olyan tömörülés, amelyben a baloldali pártok teljes körűen együttműködnek. 

Karácsony Gergely is nyilatkozott. A főpolgármester elmondta, hogy Budapest egyre inkább magáénak érzi a Pride ügyét. A főpolgármester szerint a felvonulás egyre kevésbé jelent valami politikai ügyet, de úgy látja, hogy kell néhány év, mire örömünnep lesz belőle. 

A videót az alábbiakban tekintheti meg:


 

***

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. július 18. 15:24
Kamu Geli, mivel balfék , és tehetségtelen , így akar a felszínen maradni, hogy dicsőíti a Pridot, ezzel benyalva az EU vezetőknek, és Pressmannak..
zavulon
2023. július 17. 14:56
Ez a fóliázás valami új fétis a buziknál, hogy folyton emlegetik vagy lemaradtam valamiről? Nekem az egész prájdból annyi jött le, hogy Kunhalmi csúnyán öregszik.
buvu456
2023. július 17. 14:53
Szomorú az ellenzék, hogy már ebből sem tudnak valós politikai tőkét kovácsolni... Ha már az egyetlen, olyan megmozdulásban sem bízhatnak, ami csak az "övék", akkor mi jön most? Bár szerintem, ha az ellenzék nem akaszkodott volna rá erre a közösségre, már nem lenne miről beszélni, mindenki élné az életét.
olajfa1
2023. július 17. 14:48
Január közepén rendezzétek meg a következő "PRIDE"-t!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!