Ingyenes kurzusokat indít a CEU

2023. április 12. 12:59

Az egyetem eltökélt szándéka, hogy továbbra is jelen legyen Magyarországon.

2023. április 12. 12:59
null

A CEU továbbra is szeretne jelen lenni Magyarországon. A Közép-európai Egyetem oktatói által létrehozott Bibó István Szabadegyetem ingyenes, magyar nyelvű kurzusokat kínál közéleti témákban áprilistól – írta meg a Telex.

Tényként kezelhetjük, hogy az állampolgárok többsége elégedetlen a képviseleti demokrácia intézményeivel. De hogyan változtathatnánk mindezen?

Hogyan működhetnek demokratikusabban a politikai pártok?

Hogyan vonhatók be az állampolgárok közvetlenül a politikai döntéshozatalba? Ezeket a témákat járja körül a Demokratikus innovációk: közösségi lehetőségek és eszközök a jobb kormányzásért című beszélgetéssorozat.

A Kiüresedett szavak és fogalmak, politika az ókori athéni demokráciától a bitcoinig című kurzus többek között azt tárgyalja, mennyire kell lojálisnak lennie az állam által megbízott szakértőknek, bürokratáknak, tényleg Machiavelli volt-e a nyugati politikai kultúra első spin doctora,

a jogvédő szervezetek valóban a liberalizmus őrei-e manapság,

tanulságos lehet-e az ókori athéni demokrácia és a római köztársaság története napjainkban? 

A harmadik beszélgetéssorozat a fogyatékossággal élő embereket és a velük kapcsolatos szakpolitikákat, érdekképviseleti lehetőségeket, alulról jövő kezdeményezéseket fogja górcső alá venni.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2023. április 13. 11:57
LMBTQRI+-alfabétagammajerü nem is lesz?
tartarossz.blog
2023. április 13. 08:03
Ezek a témák annyira érdektelenek nekem mint volt szegedi bölcsészhallgatónak, hogy én biztos nem fogok regisztrálni rá, Horányban régebben nyaranta volt ez a fajta Bal-Sziget nevű kezdeményezés, ott már érdekesebb témák merültek föl. A 90 éves Che Guevara öröksége https://www.youtube.com/watch?v=_ZUHTnRdAU4 Szervezők a Baololdalért Krausz Tamás előadása többek között Lenin elveiről és meglátásairól https://www.youtube.com/watch?v=K-k074cW0ws
zuriktodor
2023. április 13. 07:39
A toborzás nem állhat le.
APESZ72
2023. április 12. 21:52
Ezt nem is tudtam! Aki nem elég okos egy jó nevű, állami finanszírozású diplomához, az a ceun vesz magának valami papírt arról, hogy ő igazából okos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!