Rizi-bizi és drag queenek – hazánkban is megjelent az érzékenyítés egy új műfaja

2021. szeptember 23. 11:44

Welcome drinkkel, gazdag menüsorral és egy elmaradhatatlan drag show-val várják a vasárnapi másnaposságot kipihenni vágyókat.

2021. szeptember 23. 11:44
null

„De mitől különleges a Sunday Funday? Sokan hallottunk már azokról a drag brunch-okról, amelyek számos nyugat-európai országban mára hagyománnyá váltak és nem igazán képzelhető el nélkülük a vasárnapi másnap elűzése és a szombati buli okozta fáradtság kipihenése. Itthon ez most vasárnap, azaz szeptember 26-án este hat órától egy estebéd keretében valósul meg” – olvasható a humenonline.hu portálon. 

A lap szerint a korlátlan jókedvet az est két háziasszonya, Rebecca White és Iris McKenzie biztosítja, akik korábban a BarQueens Night tagjai voltak.

A menü az este folyamán: retro kenegetők pirítóssal, friss kerti zöldségekkel (házi kőrözött, tepertőkrém, májpástétom), tárkonyos csirkeraguleves, BBQ csirkecombok, panko bundás csirkemell, rántott gomba, mustáros sertésflekken, paradicsomos penne, rizi-bizi, majonézes burgonya és palacsinta válogatás.

A drag brunch a drag show-k egy fajtája, amelyben a drag queenek úgy lépnek fel, hogy közben a közönség tipikus villásreggeli-ételeket és italokat fogyaszt a közönség. Bár jellemzően az LMBTQ-bárokban és éjszakai klubokban tartják az eseményeket, mostanra egyes éttermek is népszerű helyszíneivé kezdenek válni a drag brunch-oknak.

A drag show-k egyre nagyobb teret kapnak nyugati mainstream médiában, így nyert például Emmy-díjat RuPaul – Drag Queen leszek! című tehetségkutató valóságshow-ja is.

Nyitókép: Why Not Bistro, Facebook-oldal 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peppa
2021. szeptember 23. 08:49
Ez az ára a demokráciának. De sajnos többről van szó. Aki ugyanis megemlíti ennek a jelenségnek a káros voltát a fiatalokra, vagy viccet csinál belőlük, a libsi felfogás szerint bűnt követ el. Tehát nem az a kérdés, hogy joguk van-e a felnőtteknek perverz magamutogató szerencsétlenek előtt rizibizit enni, hanem az, hogy meddig hagyjuk ennek az őrületnek a terjedését. Ezért kellet az Alaptörvénybe iktatni a libik által hazug módon LMBTQIAZ ellenes törvénynek hívott rendelkezés gyermekek védelméről szóló részét.
I_Isti
2021. szeptember 23. 08:48
Szerintem ez nem probléma! Aki akar elmegy és költi a pénzét erre. Aki nem akar, az nem megy el. Nem iskolai menzáról vagy óvodai csoportfoglalkozásról van szó. A gáz az, amikor ezek iskolákban és óvodákban akarják terjeszteni a nemi bajaikat. . .
rollotomasi
2021. szeptember 23. 08:47
Nem rizi-bizi az, hanem "rizi-buzi"!
Bitrex®
2021. szeptember 23. 08:38
Rebecca White és Iris McKenzie... Gondolom, még annyira sem tudnak angolul, mint Karigeri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!