Bús Balázs szerint Óbuda baloldali városvezetése nem törődik a római örökséggel

2021. szeptember 03. 16:33

Az egykori polgármester a párbeszédes Szabó Tímeának is üzen, hogy neki is lenne tennivalója az ügyben, nem elég, ha csak „jajveszékel” a Limes-ügyben.

2021. szeptember 03. 16:33
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Bús Balázs a Facebook-oldalán ír arról, hogy „szomorú, ahogy a baloldali óbudai önkormányzat a rábízott római örökségünkkel bánik”. Óbuda egykori polgármestere fotókkal illusztrálja, hogy összefirkálták a műemlékeket, de a kerület vezetése nem tesz semmit. Bús azt írja, „Lehet persze hangosan jajveszékelni Limes-ügyben, de amikor érdemi tennivaló lenne, nagy kussolás és lapítás van. Ugye kedves Szabó Tímea!!”

A fideszes politikus arra utalt, hogy a Párbeszéd parlamenti képviselője korábban azt írta egy Facebook-posztban, hogy a magyar miniszterelnök miatt csak a magyar szakaszon nem kapott világörökség védelmet a Duna. Szabó Tímea szerint „Magyarország legjelentősebb római-kori emlékei a Fideszt egy csöppet sem érdeklik. Régészeti szakemberek 18 éves előkészítő munkáját dobták kukába Orbánék, amikor júniusban visszavonták a Limes világörökségi jelölését”. A képviselő úgy véli, „valószínű, hogy a NER-haverok által a Hajógyárira tervezett jachtkikötős lakópark miatt vette ki a kormány a Limest a világörökségi pályázatból”.

Képek forrása: Facebook

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Gravius
2021. szeptember 03. 18:46
Kalapáccsal törném szilánkosra azoknak a kezét, akik összeokádták a romokat... undorító, barbár férgek. Graffiti.... a söpredék így éli ki "művészi" érzékét... csak egyszer fussak bele egy ilyenbe, hogy a szemem előtt pingál a féreg..
kozmosz
2021. szeptember 03. 18:38
A graffiti pingálóját is tetőtől talpig feketére festeném.
Sincero
2021. szeptember 03. 18:35
A régészeket nem az ELTE Bölcsészkara képzi - ahol a szociológusok, a pszichológusok, a "politológusok", a médiások is tanulnak?
nyugalom
2021. szeptember 03. 18:35
Afganromatimi gejgőkebe szerelmes, ezert lett a gyerek is gergő! Mit szól ehhez a jobbikos hunyadisunyigabor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!