Bloomberg: Az EU kész bíróság elé citálni Magyarországot és Lengyelországot

2021. július 15. 09:18

Az okok olyan törvények, amelyek az Unió szerint diszkriminálják az LMBTQ-közösséget.

2021. július 15. 09:18

Az Európai Unió fokozza a demokrácia csorbítása elleni küzdelmet és bírósági eljárást indít Magyarország és Lengyelország ellen olyan törvények miatt, amelyek az uniós blokk szerint diszkriminálják az LMBTQ-közösséget – írta a Bloomberg. A lap értesülései szerint az úgynevezett hivatalos értesítő levél csütörtökön várható az Európai Bizottság részéről és amennyiben a Bizottság úgy ítéli meg, hogy a szükséges módosításokat az érintett felek nem hajtották végre, az Európai Bíróságon folytatódhat az eljárás.

A lap kiemelte, hogy a Bizottság úgy véli, hogy Magyarország és Lengyelország egyaránt megsértette az EU értékeit és alapelveit. Emellett rámutatott, hogy a kormány szerint a gyerekek védelmét célzó, sokak szerint azonban homofób és kirekesztő törvénytől függetlenül az Unió a héten késleltette Magyarország helyreállító finanszírozási tervének elfogadását, amellyel 7,2 milliárd eurónyi támogatás került veszélybe. 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. július 15. 12:58
El is hiszem, hogy bíróságra viszik az ügyet, mert ott semmilyen jogunk nincs, ott alá kell vetni magunkat a kibaszottulfüggetlen bíróságnak. Aztán majd már a költségvetést is ők fogják elfogadni, és végül a bíróságot átnevezik Birodalmi Kancelláriának.
Búvár Kund
2021. július 15. 12:17
Már jó pár éve olvastam vagy hallottan, hogy "nyugaton" egy fickó csak azért operáltatta magát nővé, hogy leszbikus lehessen... Nooormális??? És ezeket az aberrációkat kellene népszerűsíteni? Kösz. Lemondok róla! Tartsák meg maguknak!
Búvár Kund
2021. július 15. 12:11
Jéé! Hogyhogy nem az ítéletet hozták le az indoklással? Elkeveredett a papír?
még fokozza
2021. július 15. 12:05
Orbánt kell EU bíróság elé állítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!