Iráninak adta ki magát, szőnyegeit pedig perzsa szőnyegnek hazudta a román férfi Budapesten

2021. április 22. 11:17

Sok idős embertől csalt ki pénzt, felfüggesztett börtönt kértek rá.

2021. április 22. 11:17
null

Egy 38 éves román férfi 2020 júniusa és novembere között öt időskorútól csalt ki pénzt azzal, hogy magát iráninak adta ki, az általa árult szőnyegeket pedig valódi, értékes perzsa szőnyegeknek hazudta, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádlott a II. kerületben, autójából szólította le az idős embereket, akik előtt jellemzően iráni vagy török származásúnak adta ki magát, és azt állította, hogy valódi, kézzel szőtt, értékes perzsa szőnyegei vannak. Eleinte azt mondta, a szőnyegeket ajándékba adja, cserébe csak valami jelképes ajándékot, „eurót, dollárt” kér, mert az ő kultúrájukban ez a szokás. 

Volt olyan, akit autóval hazavitt, felment a lakásába, és ott vette át a pénzt, de az is előfordult, hogy elkísérte a sértettet egy bankautomatához, majd az idős férfi figyelmetlenségét kihasználva, még több pénzt is vetetett le vele.

A sértettektől fejenként 60-350 ezer forint közötti összeget csalt ki

a férfi az értéktelen szőnyegekkel, amik között volt olyan, ami erős benzinszaga miatt használhatatlan is volt. A vádlott a sértetteknek összesen több mint 1 millió forint kárt okozott, ezt az eljárás során nagyrészt már visszafizette.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival szemben öt rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és indítványozta, hogy a bíróság vele szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki. Az ügyészség a férfi társával szemben próbára bocsátást indítványozott. 

A nyitóképen egy valódi perzsa szőnyeg látható. Forrás:MTI/EPA/Ali Haider

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannibal
2021. április 22. 19:27
Meg is értem, én is szégyellném.
villogókékfog
2021. április 22. 13:38
Hazudik, csal, lop egy román? Semmi gond. Romániában még lehet kormánytag.
hana1
2021. április 22. 12:20
Ha román, akkor csak átállt naponta. (Irán, Török, stb) Nem szokatlan.
nick89
2021. április 22. 12:14
Szaros, tolvaj, munkát egész életében kerülő nyugdíj előtt álló politikusokkal tele a Parlament. Melyik a rosszabb? A seftes román vagy ezek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!