Térképen a budapesti albérletárak

2020. december 29. 10:48

Az albérletkalkulator.hu minden eddiginél részletesebb területi bontásban mutatja be a fővárosi bérleti díjakat.

2020. december 29. 10:48
null

A koronavírus miatt jócskán csökkentek a belvárosi bérleti díjak, így ma már nem ritka, hogy a belső kerületekben jobb áron bukkanhatunk albérletre, mint a főváros olcsóbbnak gondolt külső részein – derül ki az alberletkalkulator.hu adataiból. A térképen a sötétkékkel jelölt részek a legolcsóbbak, az erősebb sárga pedig a legdrágábbakat jelöli. 

A statisztika szerint Budapest legdrágább területe lakásbérlés szempontjából a budai vár (1014), ahol átlagosan 3758 Ft/nm-es bérleti díjjal számolhatunk. Ezt követi szorosan az Andrássy út Opera környéki része (1061), ahol 3688 Ft/nm, és az V. kerület Bazilika és Lánchíd közötti területe (1051), amely esetében 3566 Ft/nm az átlagos bérleti díj. Ezzel szemben a legalacsonyabb bérleti díjakat a város szélső területein (XXIII. kerület külső részén, XVII. Rákoshegy, valamint a XV. kerületnek a Fóti út és Dunakeszi út közötti részén) találjuk. 

Miközben egyes külső kerületek drágábbak, bizonyos belső körzetekben mostanság könnyebb kedvező árú albérletet találni: az 1. kerületnek például két része, az Attila út és a Víziváros épp annyira lehetnek megfizethetők, mint Kispest, Csepel, Pestszentlőrinc néhány körzete vagy épp Ferencváros egyes rehabilitált részei – írja az octogon.hu rámutatva, hogy a havi átlagos bérleti díj ezeken a területeken egyaránt 120 és 140 ezer forint között mozog. Akinek tehát fontos, hogy a főváros szívében éljen, ahol sűrűbb a közlekedési hálózat, annak ezen a környéken érdemes keresgélnie.
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. december 29. 11:01
Gerike, mi van az Airbnb beígért tálib típusú megrendszabályozásával? Nem most lehetne lépni, amikor úgyis áll a piac? Hiszen ugyanezt az érvet mondtad a sárga ecsettel a kezedben, amikor szétverted a belváros közlekedését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!