Hétfőn is felhőszakadás várható Budapesten

2020. június 15. 07:52

Zivatarveszély miatt pedig az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. június 15. 07:52

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, hogy felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében. Hétfőn főként a Dunától keletre, legkisebb eséllyel északnyugaton várhatók zivatarok. Villámlás már a délelőtti órákban előfordulhat néhol.

A zivatarokat délutántól elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol viharos széllökések is előfordulhatnak és nagyobb méretű jég is eshet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21-27 Celsius-fok között valószínű, a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon 19-20 fok várható. Késő estére 16-21 fok közé hűl a levegő.

(MTI)

(kép forrása: Origo)

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2020. június 15. 12:46
A köpönyeg nevű időjárás előrejelző oldal amilyen pontos és korrekt volt eleinte, olyan szél-hámos lett mostanra. Rájöttek, hogy ha esőt jósolnak több a kattintás, ezért manapság már szinte mindig nagyobb mennyiségű és több napos esőket jósolnak és gyakran olyankor is amikor semmi sem indokolja azt.
Berecskereki
2020. június 15. 10:12
FeriGeri igyekezzen a vasaló deszkák beszerzésével és kiosztásával azok számára akik még nem tanultak meg úszni. Soros támgatásából tán még erre is futja.
Berecskereki
2020. június 15. 09:48
FeriGeri majd elintézi, hogy áradjon a Duna. Korózs Lajos meg videófelvételt készít, amellyel bemutatja, hogy a kormány miért felelős az áradásért.
Pandaka pygmaea
2020. június 15. 08:40
Ez a Medárd jól megvicceli Karigerit. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!