Matolcsy: Elkezdődött Eurázsia korszaka

2019. október 30. 12:42

A hiány korszakának vége, most a bőség időszaka következik, az információ, az energia, a nyersanyagok egyre olcsóbbakká válnak – emelte ki a jegybankelnök.

2019. október 30. 12:42

Elkezdődött Eurázsia korszaka, az eurázsiai kontinens országai egyre nagyobb szerepet kapnak, együttműködésük egyre fontosabbá válik – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az idén első alkalommal megrendezett Eurázsia Fórum konferencián szerdán Budapesten.

Az MNB elnöke kiemelte: az atlanti korszak után egy olyan új több száz éves korszak előtt állunk, ahol az infrastruktúra, az oktatás és a közgazdasági tudás kiemelten fontos lesz, ezért az eurázsiai kontinens országainak szorosabb összefogására van szükség.

Magyarország élen jár a Kelet és Nyugat közötti kapcsolatok kiépítésében, az európai országok közül elsőként csatlakozott az Egy övezet, egy út kezdeményezéshez – hangsúlyozta Matolcsy György.

Az MNB elnöke elmondta: az atlanti korszak ötszáz évet ölelt fel, most egy másik, több száz éves történelmi korszak határára értünk, amelyben az eurázsiai országok együttműködése határozza meg a fejlődés menetét.

Matolcsy György rámutatott: furcsa tény, de az euró megjelenése, bevezetése nyitotta meg az eurázsiai államok szorosabb együttműködését. Az euró ugyanis konkurenciát jelent a dollár számára a világ pénzpiacain, az eurázsiai országok egyre gyakrabban eurót használnak az egymás közötti elszámolásban.

A jegybank elnöke kiemelte: a hiány korszakának vége, most a bőség időszaka következik, az információ, az energia, a nyersanyagok egyre olcsóbbakká válnak. Eurázsia államai közös pénzt használnak majd a jövőben, amely digitális lesz, az aranyon és az elektromosságon alapul majd – jelezte Matolcsy György.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2019. október 31. 07:06
Szerintem is még kicsit tart a bőség korszaka, de utána a hiány korszaka következik a nyersanyag, energia, tiszta víz, tiszta levegő, tápanyagdús talaj, stb tekintetében, melyek következményeit nem kell talán részleteznem. Nem ártana óvatosnak lenni első elnők úrnak és még több aranyat vásárolnia a jegybanknak tartalékolási célra.
kurbitalis
2019. október 30. 22:48
Ne csak a próféta szóljon belőle.
Kup Lung
2019. október 30. 21:47
Eurázsia államai közös pénzt használnak majd a jövőben, amely digitális lesz... ---- A kereskedelmi bankok lényegében most is digitális pénzt használnak a vállalatok,magánszemélyeknek történő szolgáltatáskor. A jegybankok nem mert az ügyfélkörük és tevékenységük (mondjuk) )kötöttebb. ----- Tehát olyan hangzatos ez dolog. De hát a pénz amivel a bankokkal kapcsolatba állunk már most is digitális. Persze ezt lehet csűrni csavarni még egyéb elvárásokkal hogy pl. ne legyen nyomkövethető mire költjük a pénzünket vagy blokklánc technikai alapú legyen . De alapvetően már digitális a világ most is a bankvilágban ami a központi léte a pénzmozgásnak. A fizikális pénz visszaszorult. Éppen pusztán a dollár a legkevésbé hisz az világvaluta.
reugrangon
2019. október 30. 21:43
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!