Felújítják a villát, ahol meggyilkolták Tisza Istvánt

2018. október 31. 21:21

Három éven belül újra „régi fényében” lesz látható a zuglói Róheim-villa, ahol megölték Gróf Tisza István miniszterelnököt.

2018. október 31. 21:21

Felújítják a zuglói Róheim-villát, amely három éven belül ismét „régi fényében” lesz látható.

A Magyar Corvin-lánc Testület főtitkára az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában elmondta: 2016 decemberében döntött a kormány arról, hogy a Corvin-lánc testület tulajdonába kerül a főváros XIV. kerületében a Hermina út 45. szám alatt álló Róheim-villa. 

A testületet a kultúra, a művészet, valamint az emelt szintű politika terén nemzeti érdekeket szolgáló tagok alkotják. A villában irodájuk mellett egy könyvtár, egy rendezvényterem továbbá vendégszobák kialakítását tervezik. Utóbbit abból célból, ha magas szintű állami vendégek érkeznek az országba, ott is megszállhassanak – közölte Klinghammer István.

A főtitkár felidézte: az 1900-ban épült épületet – ahol száz éve meggyilkolták Tisza István egykori miniszterelnököt – a második világháború után az ÁVH használta egy ideig, majd 1991-ig mozgássérült gyerekek iskolaotthona volt. 

Azóta tetőszerkezete beomlott, emiatt évek óta ázik. Emiatt a villa restaurálása sokba fog kerülni – közölte a főtitkár, hozzátéve: becslések szerint csak a ház felújítása 1-1,5 milliárd forintba kerül, és talán ugyanennyibe kerül majd a belső tér rendbe hozása is.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2018. november 03. 02:58
És kié lesz, ha kész lesz?
áfonya
2018. november 01. 17:23
Gulyás Márton fel akarja robbantani Tisza István szobrát. Kommunista módszer a szabotázs.
afterall33
2018. november 01. 10:57
Az érdekes az, hogy a villát majd csak ezután, ám Tisza Istvánt már most felújították. Sok szépet hallunk általánosságban róla. Hogy ilyen -olyan elszánt volt, ennyire meg annyira jót akart a népének, stb. stb. Csak konkrétan még sehol sem hallottam, hogy miért kell neki ekkora kultuszt gerjeszteni. Mi az a konkrét tett, amivel előre vitte a haza ügyét ? (Hogy utálták egymást Károlyival azt nem tudom ide számítani. Tudom én, hogy (szinte) bárkit lehet ünnepelni, szobrot állítani (min. magánterületen). No, de ekkora állami kultuszt azért mégis csak meg kéne magyarázni, hogy mindenki megértse.
anegy_
2018. november 01. 10:47
Örömteljes hír a villa megmentése. Büszkén adhatunk "vendégszobát" külföldi magas-rangú vendégeknek, - a magyarok 1100 éven át (és túl) is képesek túlélni és megbecsülni értékeiket!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minden mocskos, haza áruló, világméretű hibbantizmus ellenére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!