Gyurcsány jobban bízik Merkelben, mint Orbánban

2017. május 04. 21:03

Történelmi távlatokban Magyarország sikeresebb lesz az Európai Egyesült Államok részeként, mint amilyen ma, mondta egy csütörtöki fórumon a DK elnöke. Beszélt arról is: jobban bízik Merkelben, mint Orbánban.

2017. május 04. 21:03

Gyurcsány Ferenc megrögzött Európa-pártinak nevezte magát csütörtöki szolnoki fórumán, körülbelül 100 résztvevő előtt. Azt mondta: jobban bízik Angela Merkel német kancellárban, mint Orbán Viktor miniszterelnökben, az Európai Központi Bank elnökében, mint az „egyenes tekintetű” Matolcsy György jegybankelnökben, az európai központi ügyészségben, mint Polt Péter legfőbb ügyészben.

Blöff

A DK elnöke szerint nem véletlen, hogy a magyar kormány nem hajlandó elfogadni az európai központi ügyészséget, mert akkor lenne egy olyan vádhatóság, amely „Orbán akaratától függetlenül keresi a bűnt és a bűnöst” – mondta. Beszédében felidézte, hogy szerinte Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.

Emlékeztetett, hogy a közelmúltban Orbán Viktort felszólította: vagy tisztázza magát, vagy 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért. Szavai szerint ha a miniszterelnök perelt volna, egyből a bírósághoz fordulhatott volna, kikerülve az ügyészséget. Gyurcsány Ferenc azt mondta: a magyar politikai viták azért élesek, mert alapkérdésekben nem tudnak megállapodni a résztvevők. A békés egymás mellett élés politikáját kellene megteremteni, hogy utána együtt tudjanak működni, mondta. Hozzátette: a konfliktus fő forrása, hogy Magyarország leglényegesebb kérdéseiről mást gondolnak.

Szoft határontúlimagyarozás

A DK elnök közölte: Orbán Viktor azt mondja, hogy Brüsszel az új Moszkva, míg ő azt látja, hogy a gyermekeink nem Záhonynál, hanem Hegyeshalomnál hagyják el a határt, mert ott vár rájuk jobb élet. Figyelmeztetőnek nevezte, hogy lassan minden harmadik gyermek külföldön születik és sokan kint is maradnak. Ugyannyi orvos hagyja el az országot egy évben, mint amennyit ugyanennyi idő alatt képeznek, miközben többen nyugdíjba is mennek, mondta, hozzátéve, az egészségügyben is a kapcsolatok és a pénz számítanak, holott az emberek egyformán fizetik a társadalombiztosítást, amiért egyforma szolgáltatást kellene kapniuk, de ez nem így van, mondta.

Gyurcsány Ferenc kitért e a kettős állampolgárságra. Nem ismeri el, hogy pusztán azért kell valakinek kettős állampolgárságot adni, mert az üknagyapja magyar volt. Szerinte egyedileg kell értékelni azt, aki nem osztozik a magyar politikai közösség mindennapjaiban. Aki nem itt adózik, ne is szavazzon, mondta, hozzátéve, Székelyudvarhelyen, Sydneyben vagy Los Angelesben nem kell megmondani, hogy milyen legyen a nyugdíjpolitika.

(MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. május 06. 22:13
"Történelmi távlatokban Magyarország sikeresebb lesz az Európai Egyesült Államok részeként, mint amilyen ma," Csak az akkor már nem Magyarország lesz, illetve akkor már nem lesz Magyarország. Történelmi távlatban Pannónia is sikeresebb ma, mint volt a pannonok idején, de nem igazán hiszem, hogy ennek a pannonok örülni tudnának.
csurcsányi
2017. május 05. 22:33
Ez egy nagyon jó kép a Gyurcsányiról,a tekintetéből süt a cézarománia!
csurcsányi
2017. május 05. 22:30
Gyurcsányi!Egy demokrata úriember nem gúnyolódik a politikai ellenfelének a testi fogyatékosságán!/Egyenes tekintetű/Igaz a balliberális demokrata az még gödörben tud lefelé süllyedni!
csurcsányi
2017. május 05. 22:21
Feri! Azt hiszed,hogy majd az Egyesült Európai Államok téged fog majd kormányzónak kinevezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!