Bombával fenyegetett, gyújtogatott: elfogták a budaörsi nyaralók rémét

2016. május 21. 15:24

Február óta tizenegy alkalommal fenyegetett meg budaörsi áruházakat, illetve több helyi nyaralót is felgyújtott egy 22 éves férfi, akit pénteken fogtak el egy budapesti nyilvános telefonfülke közelében. Az ügy felderítésére száztagú nyomozócsoportot hozott létre a BRFK. Azt is sejtik, mi motviálta a férfit, de nem árulták el.

2016. május 21. 15:24

Budaörsi áruházak ellen elkövetett bombafenyegetésekkel és budaörsi nyaralók felgyújtásával gyanúsítanak egy 22 éves fiatalembert, akit pénteken fogtak el egy budapesti nyilvános telefonfülke közelében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi támogató osztályának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Sulyok Viktor elmondta: a budapesti fiatalember a gyanú szerint február óta tizenegyszer fenyegetett meg budaörsi áruházakat. Az ügy felderítésére száztagú nyomozócsoportot hozott létre a BRFK, munkájuk eredményeként sikerült elfogni a gyanúsítottat, miután pénteken ismét fenyegetőzött. Az ügyben több száz embert hallgattak meg, háromszázötven bűnjelet foglaltak le.

A gyanúsított kihallgatásán elismerte a fenyegetéseket, és elmondta azt is, hogy Budaörsön az elmúlt két évben több nyaralót is felgyújtott. Ezt a gyanút alátámasztják a házkutatáson lefoglalt bizonyítékok – mondta Sulyok. Az osztályvezető az MTI kérdésére azt felelte, hogy van elképzelésük arról, mi motiválta a fiatalembert, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem mondott többet. Az elmúlt két évben 49 nyaralógyújtogatás ügyében indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, és vizsgálják, hogy hány eset köthető ehhez a fiatalemberhez – közölte.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. május 21. 17:54
Nincs felelőse a budaörsi Kőhegy-botránynak, bár a 2009-es építési engedély kiadását is a jelenlegi polgármester, Wittinghoff Tamás hivatala intézte, ő mégsem tudott róla, ahogy arról is csak a helyi lakosságtól értesült, hogy bontják a hegyet. Most mégis ő az ügy leghangosabb szószólója, pedig már évekkel ezelőtt megtilthatta volna, hogy az építkezés egyáltalán elinduljon. Az építkezés célja egy háromlakásos társasház létrehozása lenne, melyhez jelentős méretű földdarabot már ki is martak az egyébként mára örökségvédelmi oltalom alatt álló természeti kincsből, így aki ma Budaörsre látogat, az egy félbehagyott építkezést és egy kráteres hegyet láthat a Máriavölgy utcában. Sőt: nem is kell odalátogatni, a megsebbzett Kőhegyet mindenki látja és jól ismeri, aki gyakran jár az M1-M7 autópályák bevezető szakaszán. Meglepő módon a város népszerű polgármestere, a korábban SZDSZ-es, mára független Wittinghoff Tamás saját bevallása szerint csak a lakossági bejelentések alapján értesült az építkezésről, amelyet olyannyira elfogadhatatlannak tart, hogy azóta több megmozdulást is szervezett a város jelképe ellen indított rombolóakció ellen. Mindez nem csak azért furcsa, mert egy város polgármesterétől elvárható lenne, hogy irodájának ablakából kitekintve észlelje a 235 méter magas hegyen folyó építkezést, hanem azért is, mert Wittinghoff lényegében a rendszerváltás óta Budaörs város első embere (1989 óta önkormányzati képviselő, 1991 óta folyamatosan polgármester), így nehezen hihető, hogy polgármesterként ne értesült volna egy ilyen kiemelt fontosságú építési engedély kiadásáról. Wittinghoff kérdésünkre azt állította, hogy a polgármesternek 2013-ig nem volt betekintési joga a jegyzői jogkörbe tartozó építéshatósági ügyekbe.
Békanász a hasadon
2016. május 21. 17:51
Másfél milliót, azaz polgármesteri fizetésének közel háromszorosát tette zsebre Wittinghoff Tamás, Budaörs első embere. A korábban SZDSZ-es, mára független színekben politizáló Wittinghoffról, aki Budaörsön 1989 óta önkormányzati képviselő, majd 1991 óta folyamatosan polgármester több cikket is szenteltünk már: a Kőhegy elbontása körüli kettős játszmájáról és a házával szembe felépített, majd működési engedély nélkül maradt Levendula utcai óvodáról is írtunk hosszabban. Június 17-én megszavaztatott jutalmát közvetlenül azelőtt vette fel, hogy elindult volna a szokásos évi Kékszalag versenyre, ahol saját hajójával vett részt a balatoni yacht-versenyen. Wittinghoff igen büszke vízi teljesítményére és a hajók körüli, polgármesteri évei alatt megszerzett szaktudására, hogy a Budakörnyéki Televíziót is kirendelte, készítsen róla 21 perces portréfilmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!