A Jobbik szerint reális az uniós csatlakozási szerződés újratárgyalása

2015. május 12. 11:58

Gyöngyösi Márton úgy véli: a brit választás eredménye Londonnak jó lehetőség arra, hogy új alapokra helyezze kapcsolatát Brüsszellel, és ennek folyományaként más országok számára is lehetőség nyílhat arra, hogy hasonlóan cselekedjenek.

2015. május 12. 11:58

A Jobbik szerint a brit választások megmutatták, hogy reális esélye van az uniós csatlakozási feltételek újratárgyalásának. Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese a választásokat értékelve azt mondta: azzal, hogy a konzervatív párt nyert, történelmi esély adódik arra, hogy London új alapokra helyezze kapcsolatát Brüsszellel. Szavai szerint ez lényegesen túlmutat a brit belpolitikán, reális forgatókönyvet kínál a nemzetállamoknak.

Az ellenzéki politikus kifejtette:  pártja is azt képviseli, hogy egy népszavazás útján dönteni lehessen arról, hogy egy országnak milyen lesz a viszonya az Európai Unióval. Hozzátette: Magyarország a 2004-es csatlakozási tárgyalások során több létfontosságú kérdésben – például földkérdésben, mezőgazdasági kvótákban – alulmaradt, szerinte ezeket újra fel kellene vetni.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2015. május 12. 15:32
"...a és ennek folyományaként más országok számára is lehetőség nyílhat arra, hogy hasonlóan cselekedjenek..." Egyértelmű és nyilvánvaló.
Morgen
2015. május 12. 14:31
"Az ellenzéki politikus kifejtette: pártja is azt képviseli, hogy egy népszavazás útján dönteni lehessen arról, hogy egy országnak milyen lesz a viszonya az Európai Unióval. " Hogyhogy? Nem kilépni akarnak? Milyen lenne a viszonyunk az UNIO-val? Szép és jó, megyünk a Cukrászda utcába sepregetni.
BőröndÖdön
2015. május 12. 13:15
A KGBéla majd intézi a sorsunkat...
BőröndÖdön
2015. május 12. 13:14
A KGBéla majd intézi a sorsunkat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!