Zöldre festenék az MSZP-t a budapesti szocialisták

2015. március 06. 18:20

A budapesti MSZP azt szeretné, ha a párt elkötelezné magát a zöld gazdasági fordulat mellett, aminek részeként kezdeményeznék a paksi atomerőmű bővítésének leállítását is.

2015. március 06. 18:20

Az MSZP budapesti párttanácsának csütörtöki ülésén azt kezdeményezte, hogy a szocialista párt az egy erről szóló vita után kötelezze el magát a zöld gazdasági fordulat mellett, aminek részeként kezdeményezze a paksi atomerőmű bővítésének leállítását. Ezt Kunhalmi Ágnes, a szocialisták fővárosi elnöke és Trippon Norbert, a szervezet alelnöke jelentette be pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az MSZP budapesti vezetője hangsúlyozta, a világban jelenleg egy energiafordulat zajlik, aminek eredményeként a megújuló energia egy évtizeden belül akár minden más energiaforrásnál olcsóbb lehet. Magyarországnak ebben az új ipari forradalomban arról kell döntenie, hogy élen járó innovátor lesz, vagy száz évre vissza veti gazdaságát - mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint ennek szellemében az országnak arra kell készülnie, hogy a paksi atomerőmű jelenlegi blokkjait zöld energiaforrásokkal helyettesítse.

Az a kérdés, hogy olcsó, tiszta és friss, vagy elszenesedett, füstös, szmogos, atomhulladékkal teli országban szeretnénk élni, fogalmazott Kunhali Ágnes, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a budapesti párttanács döntése nem előzmények nélküli, hiszen pártján belül évek óta vita zajlik a zöld gazdasági fordulat szükségszerűségéről. Az ellenzéki politikus azt mondta, kezdeményezésüket Mesterházy Attila 2011-es blogbejegyzésének szellemében hozták, amelyben a volt pártelnök kijelentette, egyik párt sem sajátíthatja ki a zöld programot, hiszen az az ország jövőjéről szól. Kunhalmi közölte, azt szeretnék, ha a megújuló energiaforrások támogatása és az atomstop melletti kiállás nemzeti minimummá válna.

Trippon Norbert hozzátette, az atomenergiával szemben a zöld gazdasági fordulat mellett szól az is, hogy így valóban növekedhet Magyarország energiafüggetlensége. Kiemelte továbbá, hogy míg az új atomerőművi blokkok csak korlátozott helyen és számban jelentenének új munkahelyeket, addig a megújuló energiaforrások országszerte akár százezres nagyságrendben hozhatnak létre álláshelyeket. Ennek tudatában a zöld fordulat nem csak gazdasági, hanem szociális szempontból is számos előnnyel jár, fűzte hozzá.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2015. március 08. 23:44
színezd újra, színezd újra a pártodat, ha megfakulna...
hátakkor
2015. március 08. 17:03
10% sok, megirigyelték a 1-5% körüli pártcsirákat. Fletó a király a 7%-ával
tunde04
2015. március 08. 16:09
Szanyi Tibi azt ígérte, h az mszp egy szexi párt lesz. itt vannak, mind egy kupacban. zöldek is meg szixik is: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRzu2GoimJxBXCsv7GfVCiCdjP30wYX5ssaMkKJ0iC2sNgTNKptxQ
írmag
2015. március 08. 10:47
Görögdinnyéék! Most már csak a szociáldemokrata vonalat kell belegyűrni a zöldségetekbe, aztán szedjétek a rongyaitokat és húzzatok el pénzestül, ideológiástúl, mindenestül az országunkból. A széthullásotokból származó csatolt részeiteket nehogy itt felejtsétek. Legyen nekünk béke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!