Berényi József még lehet nagyszombati megyefőnök

2013. november 10. 10:34

A szlovák megyei választásokon egyedül a nagyszombat megyében indultak magyar jelöltek. Az MKP-s Berényi József bejutott a második fordulóba.

2013. november 10. 10:34

A vasárnap hajnalban közzétett nem hivatalos végeredmények szerint a voksoláson a szavazásra jogosultak alig húsz százaléka vett részt. A legnagyobb arányban a besztercebányai megyében mentek el szavazni, a legalacsonyabb szintű részvétel pedig a nagyszombati megyében volt. A nyolc szlovákiai megye közül háromban sikerült megyefőnököt választani az első fordulóban, az országos átlag a kormánypárti Smer-SD győzelmét mutatja. Mivel a többi megyében a jelöltek egyike sem szerezte meg a szavazatok több mint felét, ezekben november 23-án második fordulót tartanak.

A nagyszombati megyében két magyar megyefőnök-jelölt is indult, Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke és Nagy József, a Most-Híd szlovák-magyar párt képviselője. Berényi második lett a Smer-SD támogatásával függetlenként indult Tibor Mikus mögött, így bejutott a második fordulóba, Nagy Józsefet azonban a kereszténydemokrata Ivan Uhliarik is megelőzte.

Berényi óriási sikerként értékelte az eredményt, mivel az eddigi összesítés alapján úgy tűnik, az MKP-nek több megyei képviselője lesz, mint a megyei választások előtt. Nagy József elmondta: pártja a második fordulóban támogatni kívánja a továbbjutott magyar jelöltet, Berényi Józsefet.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2013. november 10. 17:53
Azért érdekes a 2-4. helyezett közötti különbség is: Uhliarik 55 szavazattal maradt le Berényitől, Nagy 165-tel. Berényi szavazatainak a száma 14 339.
koronaszepe
2013. november 10. 12:01
Óriási siker, alig 20 % ...
Antigoné
2013. november 10. 11:33
Nagyszerű. Még nagyszerűbb lett volna, ha már az első fordulóban egy magyar jelöltet indítanak. Majdnem leírtam az "összefogás" szót, de lejáratták, most próbálkozhatunk körülírással vagy szinonímákkal).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!