Balog Zoltán: A külföldi kritika miatt elfordulnak Európától a magyarok

2012. október 09. 21:26

A külföldről érkező kritika miatt jelentősen csökkent az Európai Unió (EU) támogatottsága Magyarországon, a kormánynak azonban ismét az EU pártjára kell állítani a lakosságot, mert az EU-n belül akarja megoldani a rendszerváltás óta felgyülemlett problémákat – mondta Balog Zoltán kedden Lipcsében.

2012. október 09. 21:26

Az emberi erőforrások minisztere a német Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) közel álló Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) Szabadság Magyarországon című pódiumbeszélgetésén kifejtette: a Fidesz „egy erősen Európa-szkeptikus országban” tíz éven keresztül egyben tartotta és EU-párti irányba fordította a jobboldalt, a Magyarországgal szembeni erős, „részben fundamentalista” kritika miatt azonban 2011 első félévében a lakosság egészét tekintve 30 százalékkal csökkent az unió támogatottsága.

„Most megint nekünk kell felépíteni”
az EU támogatottságát – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy a kormány természetesen az unió tagjaként akarja meghaladni „a görögországi viszonyokat”, amelyeket a nyolc évi szocialista kormányzás után megörökölt.

Kifejtette: a bírálatokban van némi igazság, hiszen a kormányváltás óta Magyarországon „lélegzetelállító sebességgel” zajlanak a változások, mert meg kell oldani a rendszerváltás óta felgyülemlett problémákat, amelyek miatt a térségben „az elsőből az utolsók lettünk”. E gyors változásból adódik a magyarországi folyamatokat övező külföldi aggodalom – mondta Balog Zoltán. Hozzátette: a 22 évvel a rendszerváltás után még mindig „a radikális változások korát élő” Magyarországon az új kormány szinte valamennyi nagy rendszert átalakított, mert helyre kellett állítania az ország működőképességét, és e munka során történtek „durva hibák is” – mondta a miniszter.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birkakaka
2012. október 10. 11:23
Nem a kritikával találkoznak a magyarok mondjuk a TESCO ban hanem a sok egészségtelen szarral amit ránk zúdít az unió!Eddig csak a sok megszorítás jutott nekünk.Mezőgazdaságunk,élelmiszeriparunk,közüzemeink tönkre tétele.Uniós árak,afgán bérek és a politikai elit által felvett majd lenyúlt hitelek kifizetése.Bankokról nem is beszélve! Kifelé az unióból mielőtt még a nép ezt nem kezdi a fejetekbe verni!
Geczy Zsolt
2012. október 10. 09:08
Az EU támogatottsága jelentősen csökkent az EU tagállamaiban.
tigrincs
2012. október 10. 08:28
A külföldről érkező kritika miatt jelentősen csökkent az Európai Unió (EU) támogatottsága Magyarországon, a kormánynak azonban ismét az EU pártjára kell állítani a lakosságot, mert az EU-n belül akarja megoldani a rendszerváltás óta felgyülemlett problémákat – mondta Balog Zoltán kedden Lipcsében. Lipcsében. Akkor számítana, ha ercsiben mondtad volna.
vigyor
2012. október 10. 08:20
"Jelentősen csökkent az Európai Unió (EU) támogatottsága Magyarországon" Remélem, hogy nem az EU támogatottsága csökkent, csak egyértelművé vált, hogy az EU politikusai pont ugyanolyan szarházi, megvesztegethető, elitista és opportunista párthuszárok, mint a mieink. Szóval az EU egyszerűen a helyére került.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!