A francia miniszterelnökkel tárgyalt Orbán

2010. november 18. 20:58

A 2011-ben esedékes magyar uniós elnökségről egyeztetett Orbán Viktor magyar és Francois Fillon francia kormányfő Párizsban. A megbeszélésen szó esett még a horvát uniós csatlakozási tervekről és a schengeni övezet bővítési folyamatáról is.

2010. november 18. 20:58

Francois Fillon francia kormányfővel egyeztetett a 2011 első felében esedékes soros magyar uniós elnökség teendőiről Orbán Viktor párizsi látogatása során.

Szíjártó Péter miniszterelnöki szóvivő közlése szerint a találkozón megfogalmazódott: Magyarország ugyan nehéz nemzetközi gazdasági környezetben veszi át az elnökséget, de pozitívum, hogy a kormányt nem hátráltatja semmilyen belpolitikai tényező az időszak sikeres levezénylésében. „Az elkövetkező három évben nem lesznek választások és a kormány mögött áll Európa legstabilabb parlamenti többsége. Ezenkívül az ország megkezdi a kilábalást az adósságcsapdából” - mondta a politikus.

A megbeszélésen szóba került Horvátország uniós csatlakozása is, amiről a tárgyalásokat Magyarország szeretné lezárni még a magyar elnökség idején, valamint Románia és Bulgária csatlakozásának kérdése a schengeni övezethez. Magyarország teljesen elkötelezett mindkét bővítés mellett - hangsúlyozta a szóvivő.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2010. november 20. 00:39
Orbán Viktorra rendkívüli nyomás és manipuláció nehezedik...én csak egy szegmensére térnék ki..a tolvaj franciák jólétük ellenére nettó akceptorok pl.a mezőgazdaság,vagy az élelmiszeripar EU-támogatások terén...azaz kategórikus riválisaink..Mao. munkahely teremtési lehetősége korlátozott...és egyértelmű..vissza a gabonaipar,cukor,tej-,és egyéb agráripari piacokat és hegemóniát....1 millió új munkavállaló nem lehet mind porszívó ügynök....
HSL
2010. november 19. 09:52
Horvát csatlakozás menő. Román schengen? Az lesz ám a pompás, amikor a megélhetési bűnözők a szomszédból immár határellenőrzés nélkül léphetnek át a hazai veteményesbe... beindul az uborkaturizmus. Blaha téri maugli megvan? Onnan jött az is.
Arma Gedeon
2010. november 19. 09:48
Már van Rumpuy és Merkel is az EU széthullásával riogat, jópofa lenne, ha az euróövezet épp a magyar elnökség alatt menne széjjel! :-) Méghogy horvát, vagy török csatlakozás...
Dr. Kotász
2010. november 19. 09:48
Vajon meddig bírja a Fletó epehólyagja ezt a rapid terhelést? Egy sárga Böszme elég varázslatosan mutatna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!