Polip-lista: tagad az IFUA és a Deloitte

2010. szeptember 15. 15:53

Elutasítja Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos állami megbízatásokkal kapcsolatos vádjait az IFUA Horváth & Partners Kft. és a Deloitte Tanácsadó Zrt. Az IFUA kihangsúlyozta, hogy nem csak a Bajnai- és a Gyurcsány-kormány idején tevékenykedett sikeresen.

2010. szeptember 15. 15:53

Az IFUA Horváth & Partners Kft. határozottan visszautasítja Papcsák Ferenc hétfői kijelentését, miszerint a cég több másik vállalkozással közösen polipszerű összefonódással működő érdekhálóban kötött több száz, összesen mintegy kilencmilliárd forint értékű szerződést állami megbízásokra. Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a vizsgált tranzakciók jelentős részében az IFUA Horváth és három másik vállalat volt a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány üzleti partnere.

A cég közleményében kihangsúlyozta: a vállalat minden állami megbízása során a közbeszerzési törvénynek megfelelően járt el, a tanácsadói beszerzési megrendelések kiíróinak elvárásaihoz igazodva. Megjegyzik, hogy az IFUA tevékenysége nem a 2002 és 2010 közötti időszakra korlátozódik, hiszen a cég több mint húsz éve van jelen a tanácsadói szektorban, egyes állami ügyfeleivel 10-15 éve áll szakmai kapcsolatban. Az államigazgatásban jelen vannak az IFUA-nál sokkal nagyobb, állami forrásból származó bevételt elérő tanácsadócégek is - állítják.

A Papcsák polip-listáján szintén szereplő Deloitte Üzletviteli és Tanácsadó Zrt. kedden közölte reakcióját az MTI-vel: véleményük szerint teljesítésigazolás bizonyítja, hogy feladataikat szerződésszerűen elvégezték.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. szeptember 16. 16:48
börtönbe velük
vizipipa
2010. szeptember 15. 23:20
Elképzeltem egy ilyen nyilatkozatot: valóban így volt és most már szánjuk-bánjuk. Leesnétek a székről egy ilyentől, nemde?
goldman
2010. szeptember 15. 19:01
Hát ha a kilencmilliárdos tanácsadás tanácsadás csak a szocik bukásához volt elég, igencsak sovány lehetett a tartalom. A Deloitte Papcsák szerint a semmittevésért is kapott havi két millát. Szerződés szerint!!! Nem semmi banda volt ez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!