Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Papcsák: Polipszerű összefonódás

2010. szeptember 14. 15:54

Polipszerű összefonódásokra lelt Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos több száz, összesen mintegy kilencmilliárd forintnyi állami szerződés esetén. Papcsák elmondta: az ügyben a jövő héten várhatóak jogi lépések.

2010. szeptember 14. 15:54

Polipszerű összefonódásokról ad számot az a több száz tanácsadói szerződés, amelyet 2002 és 2010 között közpénzzel gazdálkodó költségvetési szervek és állami cégek kötöttek magántársaságokkal - közölte Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos. A törvénysértő ügyekben jövő héten várhatók jogi lépések.

A kormánybiztos elmondása szerint a vizsgálat által érintett kilencmilliárd forint közpénzből csaknem nyolcmilliárdot négy cég – a Telkes Csoport, az IFUA Horváth & Partners Kft., a Develor Tanácsadó Zrt. és a Deloitte Tanácsadó Zrt. között osztottak el. A szerződések közös eleme például a központilag szervezett alkalmazás, az indokolatlanul magas díjazás, a teljesítési dokumentáció hiánya, valamint ugyanazon munka többszöri állami megrendelése és kifizetése.

A kormánybiztos arról is számot adott, hogy a Magyar Közlönykiadó Kft.-vel kapcsolatos vizsgálatok alapján is feljelentést tett az érintett minisztérium. 2008-ban a társaság akkori ügyvezetője több szerződést kötött az általa vezetett állami társasággal tulajdonosi felhatalmazás nélkül, több mint 12 millió forint értékben.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. szeptember 15. 15:45
A bűnösöket meg kell bűntetni!
gross
2010. szeptember 14. 19:11
Majd meglátjuk, hogy minden gyanús cég és minden gyanús megbízás tényleg inkorrekt volt-e. Én is egy hasonló cégnél dolgoztam sokáig. A megrendelők szerettek minket, szmos projektet nyertünk el. Úgyhogy akár mi is lehettünk volna 'gyanúsak' (ezen a listán nem volt rajta a cégünk), pedig nem voltak különösen nagy üzletek ezek a megrendelések - és a közigazgatás nálunk is csak egy kis szeletét adta a bevételeknek.
phaidros
2010. szeptember 14. 18:30
Ez most a rablóból lett pandúr szószerinti esete egyébként?
sky.net
2010. szeptember 14. 17:23
ez a deloitte név valahogy ismerősen cseng , csak előkerül a botsáska is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!