Vágó István teste még ki sem hűlt, de Gyurcsány Ferenc máris nekiállt önérzeteskedni a nevében

2023. április 29. 19:23

Nem értem, hogy Gyurcsány miért hozta szóba Vágó István halálának órájában ezt a kínos történetet.

2023. április 29. 19:23
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Vágó István teste még ki sem hűlt, de az emlékét kisajátító szektavezér, Gyurcsány Ferenc máris nekiállt önérzeteskedni a nevében.

»Bántották dolgok. Hogy voltak, kik szinte üldözték. Mert a támadók szerint aki külkereskedő volt az átkosban, az biztos jelentett is, mert a Legyen Ön is milliomosban ő pontosan tudta előre a pontos válaszokat – gyötörték hazugul. Nincs okunk megbocsátani nekik. Ez Pista dolga lehetne, de most már ez is a sírba vész.«

Nem értem, hogy Gyurcsány miért hozta szóba Vágó István halálának órájában ezt a kínos történetet, de mert a vádaskodásában magamra ismerek, jelzem, hogy nem kértem se tőle, se a szektájától bocsánatot, úgyhogy nem értem, miként került az napirendre, hogy ő meg a hívei megbocsátanak-e, vagy sem. Tudomásul veszem: Vágó Istvánt bántotta, hogy én nyilvánosságra hoztam egy általa gyártott tévéműsor kulisszatitkait – engem meg az bánt, hogy Gyurcsány Ferenc megbuktatta a harmadik köztársaságot, és megszervezett maga ellen egy nemzeti radikális földindulást meg egy illiberális korszakot, amire rámegy az életem. Gyurcsány Ferenc azt sérelmezi, hogy elragadtam Vágó István kvízprofesszori preszízsét, és kiszolgáltattam a kommentmezőnek – én meg azt sérelmezem, hogy Gyurcsány Ferenc elragadta az országomat, és kiszolgáltatta Orbán Viktornak. Semmi kétségem afelől, hogy az én sérelmem a megalapozottabb – legalább százezerszer.

Persze, ha Gyurcsány diskurzust kezdemélyez velem arról, hogy a szóban forgó vetélkedőformátum műsorvezetője ismeri-e a helyes válaszokat, én állok elébe, de nem kéne megvárni ezzel legalább Vágó István temetését? Gyurcsány Ferenc annyira mélységesen gyászol, hogy még a nagy halottjának a nekrológját is politikailag motivált üzengetésre használja. Mi lenne, ha ezúttal nem fenyegetőzne, hanem csendesen magába szállna, ahogy a gyászolók teszik? Jó lenne, ha felismerné, hogy amit Vágó Istvánnal folytattam, az nem üldöztetés volt, csak egy vita valamiről, ami igenis a nyilvánosságra tartozik. Miért kell jelenetet rendeznie a ravatalozóban?”

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 01. 11:09
Robi, lásd be, te is rossz társaságba keveredtél...., pedig már anyukád is figyelmeztetett, hogy válaszd meg a barátaidat. Tudod, aki a korpa közé keveredik....
Aerion
2023. április 30. 20:59
Hogy nekiállt volna? Azt aligha hiszem. Egyrészt, mert nincs önérzete, másrészt mert mert aminek nekiállt, az azóta van, mióta gyerekként az utcán az almák mellé kihelyezett becsületkasszából lopott. És az almát is elvitte.
sarzal
2023. április 30. 20:58
mégis mit leplezett le a puzsér....nagyjából mindenki tudta aki nem volt teljesen naív
sarzal
2023. április 30. 20:51
mégis mit leplezett le a puzsér....nagyjából mindenki tudta aki nem volt teljesen naív
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!