Orbán fasiszta rendszeréről mondott jogos véleményük miatt hátráltatják a finnek és a svédek NATO-csatlakozását

2023. március 01. 21:07

A NATO-tagságot kizáró okok éppen Magyarországgal szemben állnak fenn. Jó lenne érvényesíteni azokat minél előbb, amíg nem késő.

2023. március 01. 21:07
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Svédországnak és Finnországnak az Európai Unió tagjaként joga és kötelessége, hogy szóvá tegye bármelyik uniós tagország fasizálódását, a demokrácia és a jogállam felszámolását. Ez nem lehet akadálya a NATO-ba való felvételüknek. Nem lehet követelménye a NATO-hoz való csatlakozásnak, hogy demokratikus értékek védelmében a csatlakozni akaró országok ne mondhassanak kritikát egy demokráciának álcázott, »illiberális« (értsd: antiliberális, antidemokratikus) fasiszta diktatúráról.

Az Orbán-rezsim arra használja fel a vétójogát, hogy Svédországot és Finnországot megfenyegesse, megfélemlítse és megzsarolja, hogy ne merészeljen kritikát megfogalmazni, az Európai Unióban a jogállami normákat megkövetelni, ha NATO-tag akar lenni, és az oroszoktól védelmet kíván találni. Ez alvilági bűnözés, a legmocskosabb orosz maffiamódszer, amit az Európai Uniónak és a NATO-nak is szóvá kell tennie és el kell utasítania. Ez nem felel meg egyik demokratikus nyugati szövetség szabályainak, normáinak és értékeinek sem.

Orbán ún. »parlamentje« (amelynek a kilóra megvásárolt kollaboráns ellenzék ad legitimációt, annak ellenére, hogy a magyar »országgyűlés« semmilyen tekintetben nem felel meg a parlamentektől elvárható jogállami és demokratikus normáknak, ahol az ellenzéknek semmiféle jogai nincsenek, és a parlament semmiféle ellenőrzést nem gyakorol a végrehajtó hatalom fölött) most egy álvitát folytat a »Fideszen belül«, mintha a 135 keszyűbábnak használt jellemtelen gazembernek bármikor bármibe bármiféle beleszólása is lenne. Saját magukhoz sincs semmi közük.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. március 04. 12:12
/kilóra megvásárolt kollaboráns ellenzék/ Hát minek vetted meg, ha nem jól szól?
Energia
2023. március 03. 12:03
Kedves László! Mit jelent az, hogy jogos vélemény? A jogos megjegyzést értem, a külön véleményt értem, a rossz véleményt is értem. De mi az hogy jogos vélemény? Joga van véleményt nyilvánítani? Mint azt kizárólag a magyar alkotmánnyal tették? Vagy joga van elmondani a véleményét? Igen, de akkor számoljon a következményekkel! A szabadság felelősséggel is jár! Vagy Svédországnak joga van beleszólni a magyar belügyekbe? Kérem hogy ne vakítson, fogalmazzon egyértelműen! Ha már a többit leírta nincs más félnivalója, mint hogy kiröhögik!
Palatin
2023. március 02. 21:07
Csak hogy valami érdemlegeset is mondjunk erröl a léhütö, mafla Bartusról.... Az ö nevének betüiböl ezeket a sokat mo0ndó kifejezéseket lehet kirakni: "rosszul abált" (a szalonnát abálják, meg ezek szerint Bartust is) "botlás szarul" (ezt látjuk naponta töle) "busó rá szállt" (a mohácsi burójáráson rossz helyen téblábalt.) Ennyit elég tudnia erröl a Gyurcsány-mócsingról.
Palatin
2023. március 02. 20:35
Az alapján, amiket mond a butus Bartus, A diagnózis semmi kétség: agyinfarktus. Bartus faszi, te még az amcsik, az unió meg Gyurcsány fenekét nyalók között is a legfeltünöbb mócsing vagy. Olyan mindegy, hogy mit brekegsz. A felcsuti kocsmában az ilyen zsírosbörü faszkalapokból, mint te vagy, lámpabúrát szoktak csinálni, de nem a származásuk miatt, hanem azért, mert már a puszta lényük is felháborító. Ezek a Bartus, stb. féle komcsi ivadékok, Gyurcsány-mócsingok, ma már nagyon nem találják a helyüket az identitásukat újra megtalált és megélö magyarok világban. Bosszúságukat, frusztrációjukat aztán a legképtelenebb és leggusztustalanabb formában élik meg és fejezik ki, szinte csurog a szájukból belsö lelki sebeik gennyes váladéka. Kissé már földöntúlinak is tünnek a megposhadt bolsevik lelkületükkel. tudok mondani mint te, - és persze sokkal szebbeket is, ha annak van itt az ideje, mint ti, tehetségtelen firkászok -, de te még azt sem érdemeled meg, hogy egyáltalán foglalkozzak veled, egy ilyen leaszfaltozott agyú morálisan nulla Gyurcsány-mócsinggal. Kisöreg, hiába jelentkezel te itt naponta a a baromságaiddal, a kutya se kiváncsi rád. Az egyetlen dolog ami rajtad érdekes lehet, - de az is csak pszichológusoknak és föleg pszichiátereknek -, az a jellemtelenségnek és a butaságnak az elbüvölöen csodálatos, harmónikus szimbiózisa, amiben téged még Gyurcsány is csak akkor tud túlszárnyalni, ha ébren van. Hogy miért használok ilyen nagy szavakat, hogy "harmonikus" stb.? Hát azért, mert a legtöbb konkurrensednél vagy a butaság nagyon magas, vagy a jellemtelenség. De nálad a kettö szépen megvan egymással és csodálatosan kiegészítik söt erösítik egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!