A szánalmas demokráciaféltésről

2021. január 07. 11:14

Aki nem aggódott a BLM-zavargások áldozatai és a 2016-os választások utáni, Hillary-párti rallik miatt, az ne aggódjon most se Amerikáért.

2021. január 07. 11:14
Szilvay Gergely
Mandiner

Rémisztőnek nevezte a washingtoni kapitóliumon történteket Sárosi Péter („jogvédő és történész, a Jogriporter Alapítvány igazgatója és a Drogriporter.hu szerkesztője”), aki szerint Donald Trump tudatosan és szisztematikusan hazudott a népnek a választási csalásokkal kapcsolatban, amelyekről a bíróságok sorra kimondták, hogy nem történtek meg, „és ezért a hazugságért milyen szörnyű árat kell fizetni. Négy ember meghalt, a társadalom sokkhatás alatt, és az amerikai demokrácia nemzetközi reputációja romokban.”

Hát, istenkém! Most majd sorra mindenki sopánkodni fog az amerikai demokrácia állapotán. 

S ezek mind, beleértve Sárosit is, nem aggódtak a BLM-zavargások miatt, a marxista BLM által tönkretett életek és a tüntetések halálos áldozatai nem késztették őket a mozgalom elítélésére, nyilván azért, mert szerintük annak az oka az (amúgy nem létező) rendszerszintű rasszizmus meg hát Trump, Trump, Trump.

Hogy a bíróságok mit mondanak ki, az egy dolog, lehet körbehordozni bírósági végzéseket, ettől még nyíltan bevallott tény például, hogy a menedékvárosokban (sanctuary city) az állampolgársággal nem rendelkező legális és illegális bevándorlók szavazhatnak a helyi voksolásokon, a névjegyzék pedig ugyanaz, amit a szövetségi választásokon is használnak. A szavazással nagyon könnyű visszaélni, ezt régóta tudják az amerikaiak, és valójában a személyi igazolvány kötelező bevezetésével lehetne megoldani a problémát, de ház ahhoz nekik nem fűlik a foguk. Vajon ha a bíróságok Trumpéknak adtak volna igazat, akkor mennyire magasztalná őket a magyar jogvédő?

A helyzet egyébként az, hogy akinek nincs baja a BLM-zavargásokkal, annak egy szava sem lehet a kapitóliumi „eseményekről”.

A BLM-zavargásokban több ember halt meg négynél, sokkhatás alatt volt a társadalom, de Sárosi mindezt menthetőnek tartotta azért, mert „rendszerszintű rasszizmus”, meg nyilván „érthető indulatok”. 

Arra sem emlékszem, hogy Sárosi elítélte volna a 2016-os választások utáni, Hillary-párti utcai hisztikéket, meg baja lett volna azzal, hogy Hillary Clinton utána még jó ideig kétségbe vonta a választás eredményét.

A jogvédők ugyanis csak egy irányba tudnak aggódni. Szánalmas.
 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2021. január 07. 14:12
és még a mi választási rendszerünk az "antidemokratikus"... menjetek a faszba globalista mocskok... "összefosás"...
hegyivadász
2021. január 07. 14:08
A videókból is látszik mennyire igaza volt a mainstream médiának, amikor Trump támogatóit mind vidéki sudribunkónak mondták. Egyik videón se láttam, hogy egymást taposták volna az akciós lapostévéért vagy márkás tornacipőért. Ezzel szemben a BLM/Antifa tüntetőknek volt annyi esze, hogy kihasználják a 100%-os akciós kedvezményt.
Schweinehund
2021. január 07. 13:33
A kétpárti uralom eleve kizárja a demokráciát, a harmadik legnagyobb, a Libertárius Párt több mint 600 ezer taggal egyetlen helyet se tud szerezni a Kongresszus két házában. Az állami törvényhozásban van két helyük - ötezerből. Seats in the Senate 0 / 100 Seats in the House of Representatives 0 / 435 State Governorships 0 / 50 Seats in state upper chambers 0 / 1,972 Seats in state lower chambers 2 / 5,411 Territorial governorships 0 / 6 Seats in territorial upper chambers 0 / 97 Seats in territorial lower chambers 0 / 91
jánosbácsi
2021. január 07. 13:30
Nem amerikáért kellene aggódni hanem Magyarországért. 20 éve még azt hittük, hogy a történelem a demokrácia felé halad, de az ma visszavonulóban van Magyarországon és Törökországban ezekkel a szavakkal figyelmeztette a demokrácia törékenységére szenátortársait Angus King az amerikai szenátus ülésén magyar idő szerint csütörtök hajnalban, órákkal azután, hogy Trump-párti tüntetők törtek be a Capitolium épületébe. A független, de a demokrata frakcióval szavazó politikus arról beszélt, hogy - bár ma már természetesnek vesszük - a demokrácia csak anomália a világtörténelemben, mert az államokat általban diktátorok, királyok vagy hadurak vezették."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!