Novák Előd, az Aryan Greens és szivárványos zászlók városházákon

2020. augusztus 17. 10:33

A szivárványos zászlónak a Pride-hét alatt kint van a helye a Városházán.

2020. augusztus 17. 10:33
Kerpel-Fronius Gábor
Facebook

„Nagy örömömre és büszkeségemre több kerület és a főváros is kitűzte a Pride-hét alatt a szivárványos zászlót. Ezzel jelezve, hogy az LMBTQi emberek is ugyanolyan egyenlő polgárai a városnak, mint mindenki más. Novák Előd az éjjel leszerelte a zászlót a Városházáról, miként az Aryan Greens nevű – nevéből ítélve rasszista, cselekedetéből ítélve homofób – »szurkolói csoport« leszedte azt a ferencvárosi városházáról. Paradox módon minden ilyen zászlótépő, zászlóégető akció azt mutatja, hogy igenis szükség van az LMBTQi emberek iránti közösségi és politikai kiállásra, mert még mindig vannak emberek, akik elvitatnák tőlük a normalitás képzetét és az egyenlőség jogát.

Én csak azon töprengek mindig, amikor ilyen akciókat látok, hogy miből származik az a magabizonytalanság, a hivatkozott hitüknek, a hivatkozott családi értékeiknek az a gyengesége, amelyet attól féltenek, hogy mások bizonyos dolgokat máshogy gondolnak. A szivárványos zászlónak a Pride-hét alatt kint van a helye a Városházán. És ezen nem fog változtatni néhány feltűnősködő homofób akarnok, aki a saját bizonytalanságától vezettetve akarja mások egyenlő jogait elvitatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. augusztus 18. 18:44
Mely paragrafus alapján foglal állást az önkormányzat nemi kérdésekben?
tölgypajzsos
2020. augusztus 18. 16:05
ki ez a kerpel ....?
Csomorkany
2020. augusztus 18. 15:08
Mondjuk én nem ragaszkodnék ahhoz a zászlóhoz. Egyezzünk meg három színben: legyen mondjuk piros-fehér-zöld, oszt annyi. Nü? Megbeszéltük?
Zozoo89
2020. augusztus 18. 15:00
Nem értitek az egészet. Azért kell szimbolikus ügyekkel foglalkoznia egy fővárosi politikusnak, mert nem megy a munka. Ez sima elterelés, folyamatosan Fehéroroszország és pride.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!