Másnap

2018. február 28. 22:38

Az első nagy kérdés, hogy ki lenne a miniszterelnök. Vona, Szél, Karácsony és Gyurcsány leülne és eldöntené kő-papír-ollóval?

2018. február 28. 22:38
Kis Ferenc
Magyar Idők

„Bár a Fidesz–KDNP jelöltjének veresége nem egyenlő az ellenzéki pártok győzelmével, hiszen egy független jelölt mögé sorakoztak fel az MSZP-től a Jobbikig, a választók többsége egy pártlogóktól mentes személyre adta voksát, de az ellenzék igyekszik tőkét kovácsolni az eredményből április 8-ra.

Hirtelen megkezdődtek a háttéregyeztetések, Szél Bernadett számára kezdenek megszépülni a szocia­listák, talán már az »áruló« ex-LMP-s Karácsony Gergelynek is meg tudna bocsátani annak érdekében, hogy leboltolják az egyéni választókerületeket, ahol visszalépnének egymás javára.

A Jobbik hétfőn még hallani sem akart hasonló együttműködésről az LMP-vel, tegnap viszont Vona Gábor már nyitottságának adott hangot az összeborulásra.

Formálódni látszik tehát a szivárványkoalíció, amely találó elnevezés mind a lehetséges együttműködés sokszínűsége, mind annak várható kérészéletűsége okán. Gondoljunk bele, mi történne, ha a választások után a Jobbik–MSZP–DK–LMP-koalíció alakítana kormányt! Feltéve, hogy eljutnának a koalíciós szerződés aláírásáig. Mindjárt az első nagy kérdés, hogy ki lenne a miniszterelnök. Vona, Szél, Karácsony és Gyurcsány leülne és eldöntené kő-papír-ollóval?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2018. március 01. 21:45
Imádom a zsemnyin zsipaót...:)
Ombudsmanyus
2018. március 01. 09:02
"Mindjárt az első nagy kérdés, hogy ki lenne a miniszterelnök. Vona, Szél, Karácsony és Gyurcsány leülne és eldöntené kő-papír-ollóval?” A Magyar Időknél már azt sem tudják, hogy a választási eredmények alapján a Köztársasági Elnök tesz javaslatot a Miniszterelnök személyére? Vagy Ádert nézik hülyének?
Gépész53
2018. március 01. 08:48
Erre a kérdésre az lehet az ellenzék válasza, amit egyszer Orbán válaszolt egy kérdésre, és azóta más Fidesz politikusok is használják, ha nem tudnak válaszolni: "a hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk!"
Bitrex®
2018. március 01. 07:37
Tegyük fel (worst case!) hogy a Fidesz-KDNP csak 45%-t ér el, míg a többi kis szarcsimbók 5-10-15% táján. Akkor is Orbánék fognak kormányt alakítani, akár kisebbségit is. De a 199 helyből szerintem tuti meglesz 110-120 a Fidesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!