A másik lehetőség

2017. augusztus 08. 09:02

A jelek szerint belenyugodhatunk, hogy legközelebb 2026-ban kerülhet sor Orbán Viktor miniszterelnök úr népszerű rendszerének megszüntetésére, balesetektől most eltekintve.

2017. augusztus 08. 09:02
Tamás Gáspár Miklós
HVG

„Előreláthatatlan, meglepő, váratlan fordulatoktól eltekintve a rendszer fönnmarad – már csak azért is, mert a politikai szemlélet archaikusan egységes. A legtöbben elhiszik, hogy a harmadik világ (ökológiai, gazdasági, szociális, politikai, civilizációs) összeomlását – vagyis a menekültválságot – a hibái ellenére jószándékú, gazdag (ám vesztére: nagylelkű és bőkezű) zsidó öregúr okozza. A kétségbeesett ellenzéki szavazók (és néha: ellenzéki politikusok) elhiszik, hogy a parlamenti és helyhatósági ellenzék azért tehetetlen, mert »megvették« (ilyen esetek előfordulhatnak, de hogy minden ellenzéki tényező a saját vereségén dolgozzék, az mégis valószínűtlen). A paranoia átfogó és általános

. Ha nincs parlamenten kívüli megoldás – ezen egyelőre csak Kövér László úr, a Magyar Országgyűlés tiszteletre méltó elnöke töri dacos szittya fejét –, akkor a jelek szerint belenyugodhatunk, hogy legközelebb 2026-ban kerülhet sor Orbán Viktor miniszterelnök úr népszerű rendszerének megszüntetésére, balesetektől most eltekintve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 09. 01:44
Van aztán egy harmadik lehetőség is: egy aszteroida 2025-ben pont Magyarországnál ütközik a Földnek. Ezzel a ciklus kitöltése előtt "csúfos" véget és Orbán kormányzása, csak akkor annak már ti sem örülhettek. Szegény örökké vesztes ballib értelmiség! :-)
kortárs
2017. augusztus 08. 23:32
TGM! Arról írhatnál végre, hogy tud valaki filozófusként egyetemen tanítani, külföldieken is, állást kapni akadémiai intézetben, úgy hogy tudományos munkássága nulla, publikációs listája az újságcikkei!?
illiberator
2017. augusztus 08. 23:23
" A másik lehetőség" pedig hogy TGM kinyalhatja...
kaltran
2017. augusztus 08. 22:12
Lehet, hogy nem a zsidó öregúr okozza az egészet, de keményen meglovagolja. Ami rosszabb, mintha okozná. Az üzlet értelme az üzlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!