A félelem voksai

2016. szeptember 06. 07:57

Ma ugyanis elég, ha a bevándorlók által legkevésbé érintett, egyébként a turizmusból jól élő Mecklenburgban az Alternatíva Németországért felvillantja a migránsok problémáját, s learatja a felturbózott félelem voksait.

2016. szeptember 06. 07:57
Stier Gábor
Stier Gábor
Magyar Nemzet

„Az, hogy az Európára zúduló bevándorlók tömegét látva az átlagpolgár megijedt, csak természetes. Főleg Németországban, ahová a menekültek és migránsok túlnyomó többsége törekszik. A német társadalom az elmúlt évtizedekben megszokta az idegen kultúrákból érkezőket, s ha az integráció nem is igazán sikerült, a vendégmunkások a jóléti modell fenntartásának nélkülözhetetlen elemeivé váltak. Csakhogy Afrikától Afganisztánon át Szíriáig egyre távolabbról és egyre többen érkeztek, ami végképp ellehetetlenítette az integrációt, ráadásul a bevándorlók száma elérte a kritikus tömeget. Előttük a kapukat természetesen nem lehetett azonnal bezárni, s a többek között épp Magyarország jóvoltából hirtelen ráengedett hullámot befogadva Merkel csak a nagyobb katasztrófát előzte meg. Hibázott ugyanakkor abban, hogy nem tette nyilvánvalóvá az ajtók záródását. Ha ugyanis addig az európai elittel egyetemben nem is kezelte súlyának megfelelően e folyamatot, a probléma nagyságát éreznie kellett volna. Ahogy érezte is, de lassan és megkésve. Mára egyértelmű, hogy Németország sem fogadja tárt karokkal a bevándorlókat, szigorított a szabályokon, ám ezt csendben, megfontoltan, poroszos alapossággal tette. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy lépett, ám tudatosan nem csatlakozott a tele szájjal üvöltőkhöz. Ha csak ennyi lenne Merkel bűne, akkor az megbocsátható, s az általában racionális németek meg is fogják ezt neki bocsátani. Főleg, ha a valójában az idővel versenyt futó német kormány képes lesz konszolidálni a migránsok okozta válságot, s a társadalom figyelme újra az egyébként emellett létező egyéb problémák felé fordul. Mert ezekből van még bőven, s az újsütetű rendszerellenes pártok egyáltalán nem foglalkoznak velük. Ma ugyanis elég, ha a bevándorlók által legkevésbé érintett, egyébként a turizmusból jól élő, az ide befutó Északi Áramlat jelentette előnyt is élvező, a munkanélküliség által nem sújtott Mecklenburgban az Alternatíva Németországért felvillantja a migránsok problémáját, s learatja a felturbózott félelem voksait. Mindezek fényében ugyancsak elgondolkodtató, hogy tényleg a félelmekre alapozott Európában akarunk valójában élni?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. szeptember 07. 10:52
Ez az ember eddig értelmesnek tűnt számomra, viszont írásának ez a része úgy butaság (finoman szólva), ahogy le van írva: "Előttük a kapukat természetesen nem lehetett azonnal bezárni, s a többek között épp Magyarország jóvoltából hirtelen ráengedett hullámot befogadva Merkel csak a nagyobb katasztrófát előzte meg." Magyarország JÓVOLTÁBÓL ráengedett tömeg? Miért? Magyarország hívott valakit is, aki idejött? Tény, hogy az első időszíkban Magyarország nem volt képes megvédeni a határát, ami a nagy demokratikus álomba való elkényelmesedés eredménye volt, de azért szép lassan észhez tért. (Kaptunk is eleget a pofánkra!). Most viszont Magyarország JÓVOLTÁBÓL, tőlünk már nem érkeznek nyugati határainkra migráns tömegek.
1120
2016. szeptember 06. 19:27
Nomen set omen! (Stier=ökör)
Öreg
2016. szeptember 06. 15:52
Gábor! Gondolj a három évvel ezelőtti MN-re és szégyeld magad! Eszembe jut Kristóf Attila...folytassam?
matykox
2016. szeptember 06. 15:46
Stier, stier, Sie sind wohl ein Stier! Egyre inkább kutyába lemenni - micsoda dolog ez egy magára valamit is adó embertől! Ettől többre tartottam. De hát, itt is érvényes : A LÉ HATÁROZZA MEG A TUDATOT! Szégyellheti magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!