Európa szíve vérzik

2016. március 22. 14:31

A terroristák szemében a Párizs elleni támadásokkal az európai kultúrát és életmódot, a Brüsszelben végrehajtott merényletekkel pedig az európai politika és döntéshozók ellen hajtanak végre támadásokat.

2016. március 22. 14:31

„Az Európai Unió fővárosa mára olyanná vált, amire évekkel ezelőtt még álmunkban sem gondoltunk volna. A legmegdöbbentőbb, hogy a legmagasabb terrorkészültség ellenére is képesek voltak a terroristák ilyen összehangolt merényletre Brüsszelben.

Az európai biztonságérzet kezd szertefoszlani, az Európai Unióban és azok tagjelölt államaiban – ahogy azt Törökországban is láthattuk – mára szinte minden hónapra jut egy-egy terrortámadás. Míg korábban az ilyen esetek ritkaságnak számítottak, addig sajnálatos módon mostanra a hétköznapok részévé vált a terrorfenyegetettség számos országban.

Az esetek szimbolikája azt mutatja, hogy ezeket a támadásokat egyértelműen Európa ellen hajtják végre. Nem véletlenül Brüsszel és Párizs a két leggyakoribb célpont: a terroristák szemében a Párizs elleni támadásokkal az európai kultúrát és életmódot, a Brüsszelben végrehajtott merényletekkel pedig az európai politika és döntéshozók ellen hajtanak végre támadásokat.

Ezek a szörnyű merényletek – a számos fennálló nézeteltérés ellenére – össze kell, hogy rázzák az európai vezetőket, és az asztalra kell csapniuk: nem hagyhatjuk, hogy Európa féljen, nem hagyhatjuk, hogy Európa szíve vérezzen.

Szerencsére mára a NATO főtitkárától kezdve számos európai tisztségviselő, illetve egyre több felelős kormány tisztában van vele és nem tagadja, hogy az ellenőrizetlen keretek között megvalósuló illegális bevándorlással terroristák tömegei juthattak el Európába, mely rendkívüli veszélyt jelent. Ennek megfelelően az európai vezetők már egyre inkább azt hangsúlyozzák, hogy a 2015-ös bevándorlási hullám idén nem ismétlődhet meg újra, hiszen az végzetes következményekkel járna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 22. 18:13
El kéne zavarni a migráns csürhét. (És máris abbamaradna a szív vérzése.)
catalina9
2016. március 22. 17:51
madarasi.abel http://Qbatov.Security.Fan.Club [Hozzászóló kiszűrése] 2016. március 22. 17:50 nem tudom, a sok tárt karozónak feltűnt-e, hogy mostanában már csak a jól átvizsgált, igazi menekültek vannak jó szívvel fogadva Európában?" Tényleg? és a többivel mi a helyzet?
catalina9
2016. március 22. 17:50
Ez volt a célja a liberótáknak...
madarasi.abel
2016. március 22. 17:50
nem tudom, a sok tárt karozónak feltűnt-e, hogy mostanában már csak a jól átvizsgált, igazi menekültek vannak jó szívvel fogadva Európában? Csak kérdem, hátha elkerülte valakiknek a figyelmét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!