A pedofil is ember

2014. június 30. 18:06

Pedofil embertársainknak a legrosszabb és legnehezebb. Nagyon helytelen lenne, ha olyan tilalmakkal nehezítenék tovább a helyzetüket, amelyek nem szükségesek senki megvédéséhez.

2014. június 30. 18:06
Révész Sándor
NOL

„A gyerek nincs abban a fizikai és szellemi állapotban, hogy szexuális akciókról, kapcsolatokról döntsön. Azért gyerek. A legelemibb kötelességünk megvédeni őket.

A sokféle szexuális vágy közül a pedofil az egyetlen, amit nem lehet beleegyező partnerekkel, pornófilmes szereplőkkel kiélni. Ebből a szempontból pedofil embertársainknak a legrosszabb és legnehezebb.
Nagyon helytelen lenne, ha olyan tilalmakkal nehezítenék tovább a helyzetüket, amelyek nem szükségesek senki megvédéséhez.

A rajzolt gyerek nem valóságos létező. Ami vele történik, egyetlen hús-vér gyereknek sem árt. Tudom, volt már rá eset, hogy gyerekgyilkosnál gyerekmanga-gyűjteményt találtak, de eset mindenre van. Ha betiltanánk egyes extrém esetek alapján mindent, ami az eddigiekben bűnözőkre hatott, vagy elvileg hathat, hatalmas máglyákat rakhatnánk, remekműveket is vethetnénk rájuk, és semmi nem maradna a szabadságunkból.

Lehet és érdemes kutatni és vitatni a pedofília összefüggését a cölibátussal, elfojtott más irányú vágyakkal, késztetésekkel, kreativitással stb. De a vágyak: objektív, tapasztalati tények. Ha vannak, nem kevesen, akik átérzik őket, akkor a tudatunktól független létezésükben nem lehet kételkedni. A hívő tekintheti őket Isten büntetésének vagy próbájának, de a világi állam nem bélyegezheti meg őket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskazat
2016. december 07. 10:57
Mélyen belegondolva, meglehetősen nehéz dolog éles határvonalat húzni az ártatlan és a bűnös viselkedés között. Ki ne tudná, hogy az újszülött csecsemő anyai táplálása az emlőből, kifejezetten erős erotikus élmény, természetes szexuális gyönyör az anya számára. A szerető édesapa gyermekét átölelő karjai szexuális izgalmat eredményeznek, főleg 20 és 40 év közötti férfiaknál, akik képesek gyönyört átélni egy kispárna szorongatása közben is. Ezeket a normális emberi érzéseket támadják meg a liberális bajkeverők, amikor (Amerikában) évekre börtönbe zárnak szülőket a szomszédok feljelentése alapján, hogy kiskorú gyermekeivel együtt fürödtek a szülők az udvari úszómedencében. Az iskolában a tanár vagy tanárnő nem ölelheti meg a tanulásban fejlődő tanítványát, (esetleg egy puszit nyomva a homlokára) mert a liberális rosszindulatú gondolat mentén a reménytelenül butának született másik tanítvány bűnös hajlamúnak kiáltja ki a tanárát. Hány eset van, amikor a válófélben lévő szülők egymást beteges hajlamúnak vádolják meg, főként az anya kiálltja ki az apát homoszexuális pedofilnak, vagy gyermeklányát megrontó apának. Szerintem óvatosan kell bánni az elítélő jelzőkkel, mert a jelen világ semmivel sem rosszabb, mint az ötven évvel ezelőtti, pedig akkor nem voltak ilyen sokan a szexuálisan eltévelyedett ügyek.
longboard
2014. július 01. 12:43
Nem csalódtam a mandiner "felvilágosult, értelmiségi" jobboldali olvasótáborában, hogy több nekifutásra sem képesek értelmezni egy cikket. Ha már egy cikkben szerepel a "pedofil", "embertárs", és a hangvétele nem fröcsögő, akkor a jobber sereg lecsap rá, mint légy a szarra. Talán el kellett volna olvasni a teljes cikket, nem csak a kiemelt részt.
berzsian56
2014. július 01. 10:48
A kirekesztő magatartás nem bűn, hanem egy természetes védekezési reflex. Egyszer jogos , máskor meg nem, de ez esetben erkölcsileg feltétlenűl igazolható. A kirekesztő magatartás nem búzdít senkit arra, hogy ezt az embert semmisítsük meg, bántalmazzuk, csupán azt hangsúlyozza, hogy nézeteivel nem ért egyet, nem kér belőle, sőt veszélyesnek tartja. Ez legalább annyira jogszerű emberi magatartás, mint a szarom bele világot hírdető tolarencia.
thymian
2014. július 01. 10:34
Elsőre azt hittem, ironizál, de nem, komolyan gondolja az állatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!