Önmagunk börtönében

2013. augusztus 21. 11:40

Alföldi nem akar igazságot tenni. Nem ítélkezik. Az erőszak és az embertelenség eluralkodásának kegyetlen folyamatát ábrázolja egyáltalán nem kíméletesen.

2013. augusztus 21. 11:40
Balogh Gyula
Népszava

„A hatalmon lévők céljuk eléréséért semmitől sem riadnak vissza, miközben István békét hirdet és Koppányt sem akarja azonnal megsemmisíteni a mögötte lévő hadsereg, védelmi gépezet kegyetlenül teszi a dolgát és elteszi az útból a hangoskodókat. A szituációról nem nehéz asszociálni a mára, de a rendezés erre nem kíván rájátszani. Rengeteg az ötlet, kicsit már nehéz is követni ezeket. Gizella, az idegen, nagy fekete luxusautóval, testőrséggel érkezik, németül köszön.

Koppány táborának tagjai vérrel és sárral kenik be magukat, Koppány úgy gyűjt erőt, hogy még egy lovat is feláldoz. A rendező nem akar igazságot tenni. Nem ítélkezik. Az erőszak és az embertelenség eluralkodásának kegyetlen folyamatát ábrázolja egyáltalán nem kíméletesen. A kereszténységet bevezetni akaró papok és az őket, illetve Istvánt védő katonai egyenruhába bújtatott, sőt a maszkos kommandós különítménnyel is rendelkező apparátus könyörtelenül kivégzi azokat, akik nem fogadják el a rájuk kényszerített törekvéseket.

Istvánt Feke Pál már sokszor, több rendezésben énekelte. Nyilván nem véletlenül találta meg őt ez a szerep, alkatilag is illik rá, énektudása is predesztinálja erre. Most Alföldi kérésére egy vívódóbb Istvánt alakít, akiből úgy lesz király, hogy közben bedarálják a körülötte lévők. A fontos döntéseket mások hozzák meg helyette. Az öltönyös István fő ellenfelét, Koppányt, Stohl András játssza, sokszor félmeztelenül, máskor sportosan, lazán öltözve. Stohl bírja erővel, hangban és színészileg is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. november 26. 20:27
„Szörényi is attól lett most jó, hogy Alföldire bízta a darabot” Apád faszát, én Szörényit mindig is szerettem, egy rossz szót keress, amit rá mondtam, aztán gyere vissza bocsánatot kérni.
Ouroboros
2015. november 26. 20:26
Kár fönntartani. Szörényinek nem ahhoz kellett volna bátorság, hogy ne tessék neki Alföldi rendezése, hanem ahhoz kell, hogy tessék. Az idők sajnos megváltoztak. Dögletes, vonalas konzervatív szelek fújnak, de Szörényi nem hajol be ezeknek se.
várúr
2013. augusztus 26. 15:24
Szörényi azonnal "nagy karakter", amint szövekezik egy dilettáns, sztárolt vérballib homárral. Eddig a magadfajtának agyatlan, nemzetieskedő sámán volt. Ennek árulkodóbb baromságot nem is írhattál volna.
cöfös civil
2013. augusztus 26. 12:43
Ha ilyen vén vagy, használj hallókészüléket........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!