Ölészeti tanulmányok

2011. május 19. 07:25

Azért a nagy titokban előkészített javaslat, mert egy képviselő már a kisszobában körmöli az indítványát a sorkatonaság visszahozásáról?

2011. május 19. 07:25
Dési János
Dési János

„A vörös Gáspár törzsőrmester idején annyi volt mindössze a cél, hogy mikor megindulunk - haha, sosem indult a tankok fele - akkor csak addig tartsunk ki, míg a dicsőséges Szovjet Hadsereg le nem gyakja a nyugati világot. Mi persze addigra már alaposan kiképzett hősi halottak lettünk volna - amire egy jól védett atombunkerban egy konyak mellett nyilván csak annyit jegyzett volna meg egy tábornok, hogy vszjo po planu - minden a tervek szerint alakul. Akkor. De most?

És, ha békésebb vizekre evezünk: még homokzsákot sem nagyon tud rakni árvíz idején egy kényszerrel összeverbuvált, szedett-vedett csapat.

Gyakorlat, fegyelem, ismeretek szükségesek ahhoz is.

Vagyis, az összeírás önmagában hajítófát sem ér. Azért a nagy titokban előkészített javaslat, mert lehet hogy egy Rogán egy Kósa vagy egy Balsai féle szorgalmas képviselő már otthon a kisszobában körmöli az egyéni módosító indítványát valamiféle sorkatonaság visszahozásáról?

Imádni fogják a fiatalok. Bár, ha ezentúl lányokat is behívnak, akkor azért az nagyobb kedvet tud csinálni.

Még szerencse, hogy nincsenek már laktanyák, infrastruktúra. Bár a vörös Gáspár törzsőrmestert még vissza lehet hívni a nyugdíjáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2011. május 19. 11:46
Igazi, hazafias, linderbélás szöveg.
nyugalmazott tanár
2011. május 19. 11:26
Ekkora szamárságot. Igazi népszavás baromság. Nincsen botrány? Találjunk ki egyet. Egyébként a békés, semleges Svájcnan élő, állapolgárságot elnyert barátom, kötelező katonai kiképzést kapott és rendszeres továbbképzésen vett részt. Az egyenruháját felszereléssel együtt félévenként ellenőrizték. Stb. Ennyit a haza védelméről. No nem egy népszavás sehonnaitól várjuk ennek felfogását.
kukagyerek
2011. május 19. 10:58
Minden épeszű ország fontosnak tartja a haza védelmét. Jobban tennénk ha a külföldre küldött, idegen érdekeket szolgáló "újjáépítési csoportok" helyett a HON védelmére fordítanánk több figyelmet!
atila68
2011. május 19. 10:37
Kedves Dési János! "szerencse, hogy nincsenek már laktanyák, infrastruktúra" Miért is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!