Vitte a szív és a lendület a Ferencvárost, mintha nem lenne holnap

2024. augusztus 14. 18:19

Kétgólos hátrányból fogadta a magyar rekordbajnok a dán Midtjylland csapatát kedd este az Üllői úton.

2024. augusztus 14. 18:19
null
Hrutka János
Hrutka János
Index.hu

Nyitókép: Hegedüs Róbert / MTI

„Pascal Jansen érkezése óta a Ferencváros kerete kisebb, játékstílusa nagyobb mértékben átalakult, így a csapatépítés és az átigazolási szezon kellős közepén kellett ismét vizsgázni a zöld-fehéreknek erőből, egyetértésből, küzdeni tudásból és soha fel nem adásból.

Küzdeni mindig, feladni soha!”

– tartja az egyik leghíresebb zöld-fehér szurkolói strófa. A fanatikusok elvárásának megfelelően páros lábbal rúgta rá az ajtót a küzdelem a Groupama Aréna 18 ezres közönségére egy forró nap, fülledt estéjén, azonnal eufórikus állapotba taszítva a publikumot. A kilencvenes évek hangulatát idézte az önkívületbe sodort szurkolás és a pályán látott, ellentmondást nem tűrő nyomásgyakorlás az első negyedórában. Valahogy így kell egy mérkőzést elkezdeni hazai pályán.

Föltámad akkor Anyjok a Szélvész, Föltámad akkor Apjok a Vihar.”

Egymás után érkeztek a ferencvárosi helyzetek, a kérdés csak az volt: mikor szerzi meg a vezetést a Ferencváros? A kérdésre a felelet a 17. percben érkezett, és Ibrahim Cissé volt a válaszadó. A játékrész első felében, 22 perc játékidőt követően hatalmas hazai fölényt mutattak a statisztikák. A Fradinál 65 százalékban volt a labda, már tíz kísérletnél, három kaput eltaláló lövésnél járt a Mohammed Abu Fani által vezérelt csapat. A helyzetek minőségét jelző mutató, az xG 1,32-t és az ellenfél tizenhatosán belüli érintések száma is 11–2-t mutatott a hazaiak javára. A korábbi években, évtizedekben, amikor a szurkolói elvárás és a pályán látottak ilyen szinergiát eredményeztek, akkor azért tudott, megszokott volt, hogy ezt az iramot, ezt a tempót nemhogy kilencven percen keresztül, de egy félidő erejéig sem lehet bírni. Pláne ilyen extrém időjárási körülmények között. A vezető gól utáni szélcsend, visszaállás, erőgyűjtés azonban ezúttal elmaradt. Vitte a szív és a lendület a Ferencvárost, mintha nem lenne holnap, pedig már csak egygólos volt a hátrány. Ez pedig megbosszulta magát!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. augusztus 16. 16:55
Nem tudom, hogy Hrutka ennyire elfogult, vagy megfizetik érte? Amikor az észjátékos, játékmester Marqhinos eltávozott, láthatóvá vált a baj a Ferencvárosnál. Ez a Jansen egy kispályás nimand, akit nem tudom honnan varázsoltak ide. A Midtyilland egy BL-alsó kategóriás dán kiscsapat, amit a lakájmédia felnagyított. Jansen a jelen helyzetben még a Fradi maradékát is szétveri. Hol vannak a magyar játékosok? Talán már nem is akar magyar játékos a Fradiban játszani. Kíváncsi leszek, hogy Varga Barnabás hosszabb távon mit akar majd?
kombinator-0
2024. augusztus 15. 22:14
szarháziak ... valami mindig "megbosszulja magát" és persze éppen nem számtunk rá ... egyébként tudjátok, mi a legnagyobb átverés? hát ez a sokat emlegetett "Küzdeni mindig, feladni soha!” strófa ... ugyanis ez felmenti a vezetőséget minden alól! Ez a "strófát" (Hrutka) ugyanis akkor kell sűsűn idézgetni, ha már sokadszor kapunk ki, sőt, még szégyenletes módon is ... és ekkor bebassza ezt a mondatot valamelyik vezető az elégedetlen szurkolóknak és azok lecsillapodnak ... hát basszátok már meg! egyszer, legalább egyszer verjetek az asztalra: KÜZDJÜNK MINDIG, DE AZÉRT JÖJJÖN GYŐZELEM IS! ... mert ha nem, akkor TOTÁLISAN ÉRTELMETLEN FENNTARTANI EGY CSAPATOT!
zsolt196969
2024. augusztus 15. 06:49
Vitte a csapatot ki is??? Egy magyar tehetség???? Nem egy néger majom... Ez csak duma duma duma duma......
zakar zoltán béla
2024. augusztus 14. 21:28
Hess innen, TE PETRY köpdöső!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!