Nagyon akarja a magyar válogatott labdarúgót az Inter – azt is kitalálták, hogyan fogják megszerezni

2024. október 16. 19:44

Komolyodik a helyzet, Balogh Botondot bonyolult üzlet keretében szerződtetné a milánói topklub.

2024. október 16. 19:44
BALOGH Botond (HUN) half figure, half figure, gesture, gesticulates, Football Nations League Germany (GER) - Hungary (HUN) 5-0 on 07.09.2024 in Duesseldorf.

Nyitókép:  Malte Ossowski / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Korábban beszámoltunk róla, hogy igencsak kapós lett a magyar labdrúgó-válogatott ifjú tehetsége, az olasz Fc Parmában az elmúlt évben alapemberré vált Balogh Botond, hiszen a tavalyi német bajnok Bayer Leverkusen valamint a Premier League-ben középcsapat Brighton olyannyira szeretné megszerezni, hogy már ajánlatot is tettek érte, de aztán az olasz Internazionale is beszállt a versenybe. Először úgy tűnt, az Inter rövidtávon csak megfigyeli a játékos teljesítményét, majd amennyiben tetszik nekik, amit látnak, nyáron szerződtetnék, most azonban gyorsulni látszik az üzlet. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lehet, hogy a versenyhelyzet, lehet, hogy más ok van a háttérben, de az Internazionale híreivel foglalkozó interlive.it most arról számolt be, hogy a klub sportigazgatója, a furmányos üzleteiről ismert Giueseppe Marrotta már azt is kieszelte, hogy milyen üzleti konstrukcióban szerződtetné meg a 22 éves magyar labdarúgót a milánói együttes. 

A lap azt írja, az Inter nem pénzben fizetne Balogh Botond játékjogáért, hanem egy négy játékosról szóló csereüzletet ajánlana a pármai együttesnek. 

A milánói klub ugyanis Adrian Bernabét, a Parma tehetséges spanyol középpályását is szívesen szerződtetné, és a két játékosért az épp sérülése után gyógyulgató Valentin Carbonit és a Reggianaban kölcsönben játszó Alessandro Fontanarosát is ajánlanák fel a Parma részére. Mindezt persze könnyen felboríthatja az, hogy amennyiben a Leverkusen télen tényleg eladja Florian Wirtzet a Bayern Münchennek, a német klubnak lesz elég pénze, hogy ennél jobb ajánlatot tegyen. 

Az Internek mindenesetre nagy szüksége lenne egy fiatal hátvédre, mert nagyon öregszik a csapat védősora; Francesco Acerbi mindjárt 37 éves, Stefan de Vrij szerződése pedig az idény végén lejár, és egyelőre nincs szó hosszabbításról. 

Amennyiben a Simone Inzaghi vezetőedző által irányított milánói egyesület szerződtetné Balogh Botondot, az szinte Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolásához fogható szenzáció lenne. 

Persze ott van még a Brighton is, ám utóbbi klub a józan gazdálkodásáról ismert, nem valószínű, hogy licitversenybe keveredne egy 22 éves játékosért – de ki tudja... 

Ezt is ajánljuk a témában

Sopronból az MTK-n keresztül a Serie A-ba

A karrierjét a Sopron SC-ben indító, majd az MTK akadémiáján nevelkedett Balogh Botond 2019-ben, 17 évesen igazolt az olasz kapuslegenda, Gianluigi Buffon egykori klubjának Primavera (utánpótlás) csapatához, és 2020. október 31-én debütált a felnőttek között. Ekkor még nem sok szerep jutott neki a nagyok között, összesen 3 meccsen kapott lehetőséget a Serie A-ban, és egyszer az olasz kupában, de ekkor még játszott a Primavera csapatban. 

A Parma kiesett a Serie B-be, de magyar labdarúgónak továbbra is várnia kellett a lehetőségre. A 2022-2023-as idényben már 15 mérkőzésen játszott, de még mindig nem vált stabil kezdővé. 

Az áttörés 2023 végén következett be, a bajnokság első 11 fordulójában mindössze kétszer lépett pályára, azóta azonban rendszeresen végigjátssza a mérkőzéseket, azaz végre alapember lett belőle. 

Hogy ebben mennyi szerepe volt annak, hogy 2023 november 19-én Montenegró ellen kiváló játékkal debütált a magyar labdarúgó-válogatottban, nem tudni, de sejthető, hisz a klub közleményében is úgy fogalmaznak, „miután 15 éves kora óta minden korosztályos válogatottnak tagja volt, elkötelezettségének köszönhetően három mérkőzésen már a felnőtt nemzeti együttesben is szerepelhetett”. Balogh Botond 2027-ig szerződést hosszabbított a Parma-val, 6-szoros válogatott, részt vett egy Európa-bajnokságon és alapembernek számít egy Serie A-ban szereplő csapatban. 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000115
2024. október 16. 19:52
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­u­­­n­­c­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!