Ott a potenciál: Szoboszlai lehet „a Liverpool Lampardja” az Anfield Index szerint

2024. augusztus 23. 15:51

A Vörösök magyarja utánozhatja az egykori angol válogatott játékost.

2024. augusztus 23. 15:51
null
Szabó Levente

Nyitókép: Liverpool FC hivatalos oldala

2023 nyarán a Liverpool korábbi ideiglenes sportigazgatója, Jörg Schmadtke az év egyik legjelentősebb szerződtetését hajtotta végre, amikor megszerezte az RB Leipzig kiváló középpályásának, Szoboszlai Dominiknak a játékjogát. A magyar válogatott csapatkapitánya erősen kezdett új csapatában, azonban folyamatosan romlott a formája, mivel az akkori menedzser, Jürgen Klopp alatt nehezen alkalmazkodott a megváltozott szerepköréhöz – olvasható az Anfield Indexen

A távozó csapatkapitány, Jordan Henderson közvetlen helyetteseként Szoboszlainak a box-to-box szerepet kellett betöltenie, amit egykor a korábbi csapatkapitány vállalt, és ez talán korlátozta azon képességét, hogy minél nagyobb hatással legyen a meccsekre, illetve fizikailag is nagyon megterhelte a játékost. A figyelemre méltó, 60 millió font értékű átigazolást követően a Premier League keménysége és a német menedzser által megkövetelt intenzitás azt jelentette, hogy az FC Liefering akadémiáján végzett játékosnak megsérült a combhajlító izma, ezért a szezon vége felé több mérkőzést is ki kellett hagyjon a középpályás. Szoboszlai most új életet kezdhet az új vezetőedző, Arne Slot irányítása alatt – írja a liverpooli portál. 

Mire számíthatunk az új vezetés alatt?

Amit a Liverpool 2024/25-ös szezonjának legelső mérkőzésén láthattunk, az annak köszönhető, hogy a középpályás triót a holland edző úgy módosította, hogy egy támadó tízes mögött működő kettős tengelyt tegyenek lehetővé. Az újonc Ipswich Town elleni első félidő dadogása ellenére a Liverpool második játékrészben mutatott támadójátéka ragyogó volt, Szoboszlai Dominik is kiváló teljesítményt nyújtott. 

Az új, 4-2-3-1-es rendszerben Szoboszlai a csatár mögött helyezkedik el a tízes pozícióban, így a 45-szörös magyar válogatott játékos sokkal nagyobb szerepet kap a támadójátékban, amivel a mérkőzésre gyakorolt hatása és a pálya támadó harmadában lévő érintéseinek száma is megnő. Adott tehát, hogy a játékos sokkal gólveszélyesebbé váljon, mint az előző szezonban. Korábban Frank Lampard töltötte be ezt a szerepet, aki játékával kulcsfontosságú volt a Premier League-et uraló Chelsea csapatában. 

A Vörösök magyarja utánozhatja az egykori angol válogatott játékost, ezáltal a liverpooli góllövőlista gyakori szereplőjévé válhat

– teszik hozzá a cikkben. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. augusztus 23. 21:52
Hajrá Dominik! Sok sikert a szezonra!
deniel
2024. augusztus 23. 18:27
sajnos sok hasonlatot hallottam már de hogy neki semmi köze nincs a focihoz az mostanság biztosan így van .ha nem tud vagy nem lehet ki lépnie a ebből az ördögi körből akkor ennyi. pénze meg van tudása ennyi itthon meg egy gólpassz hetekig szalagcímen van.. hasonlítások ..Puskás. Gerrard, most Lampard, Ronaldo,Messi a sáját fociját nem tudja. .erre a gyerekre legyek büszke most nem..
Kétes
2024. augusztus 23. 17:38
Akárhonnan is nézzük, Szobo a kulcspasszok és a gólpasszok mestere. Arne Slot ezt vette észre. Két három játékost is lát egyszerre akinek jó labdát képes adni.Sokszor gólpasszt ad vagy gólpasszt érő átadása van. Sokszor húz váratlant, még nehéz helyzetben is. Ha pedig megpróbálják kivenni a játékból, akkor csapattársára nem jut ember. Csiki-csuki helyzet. Inkább 10-es típusú játékos. Rossi is ezt szereti benne. Az más kérdés, hogy partnerei a válogatottban nem azonos szinten vannak a Liverpool játékosiaval. (Bocs!) Hajrá magyarok, hajrá Szobó!
levi87
2024. augusztus 23. 16:20
Tavaly is leszerepelt. Az EB-n meg beválasztották a legrosszabb 11-be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!