Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Ez az örökség genetikusan benne van minden magyar játékosban

2024. június 15. 19:01

Szoboszlai egyelőre annyiban Puskás, mint hogy mindketten 10-es mezben játszanak, de várjuk ki a végét.

2024. június 15. 19:01
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

Nyitókép: Youtube/ATV 

„Péntek van, délután, nemzetközi sajtótájékoztató. Az előzményekről lemaradtam, de most éppen Marco Rossi szövetségi kapitány tart sajtótájékoztatót. Hát mit mondjak, nem lett igazán felkészítve a szövetségi kapitány, még akkor se, ha olasz. Ha a magyar válogatottról kérdezik a magyar kapitányt, már csak a média kedvéért is azt kell mondania, hogy a magyar fiúk ugyanabban a meggypiros mezben játszanak, amiben az elődjeik két világbajnoki döntőt játszottak.

Ez az örökség genetikusan benne van minden magyar játékosban.

Nem említette, de mondhatta volna, hogy mindenki – ha a magyar válogatott ellen készül, az egyetlen világsztárunk –, Szoboszlai ellen készül. Szoboszlai egyelőre annyiban Puskás, mint hogy mindketten 10-es mezben játszanak, de várjuk ki a végét – ezt kellett volna mondania Rossinak, ha van egy normális, magyar sportújságíró, aki fölteszi a kérdést. Ami az Európa-bajnokságot illeti, a jelenlevő újságírók nem tudhatják, hogy 1964-ben Spanyolországban az Európa-bajnokságon csak harmadikok lettünk, és azt mi nemzeti tragédiaként éltük meg.

Az, hogy Rossi nem lett felkészítve egy sajtótájékoztatóra, az probléma. Annak idején én a lelkemet kitettem, de feleslegesen. 1981-ben VB-selejtezőt játszottunk Romániában. Óriási pofájuk volt a románoknak, visszahívták a válogatottba Iordanescut, aki valóban világsztár volt. Én két dolgot ajánlottam az MLSZ elnökének a figyelmébe: jó, a román sajtó őrjöng, hogy visszajött Iordanescu (akit aztán Sallai lemosott a pályáról), de nekünk van egy világválogatottunk, Détári, aki igaz, hogy leereszt a Fradiban, de ne legyen már akkora pofájuk a románoknak! Ha csak negyedórára is, de álljon be egy magyar világsztár! Na, aztán mekkora hiszti volt, amikor mondtam, hogy akkora pofájuk van a románoknak, hogy a sajtótájékoztatón mutassuk be az új magyar, válogatott mezt, a címer fölött két ezüst csillaggal.

Mondtam, hogy ennek tulajdonképpen nem sok értelme van, de legalább befogják a pofájukat.

Na, ez a sok okostóni az MLSZ-ben elkezdett nyekegni, hogy hát a címer a két ezüst csillaggal nincs még jóváhagyva, büntetést kell fizetni. Mondtam, hogy basszák meg, de itt érzelmekről van szó és nem pénzről, de a vége az lett, hogy nem játszott öt percet se az egykori világsztár, Détári, és nem volt ott a két ezüst csillag, ami jelezte volna kedves, román barátainknak, hogy mi kétszer VB-döntőt játszottunk.

Visszatérve Rossi sajtótájékoztatójára, korrekt volt és unalmas. Ha még 30 év után én lennék az MLSZ sajtófőnöke, ez nem így alakult volna. Egyébként, most az egyszer, a bunkók kedvéért: »A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt!« (Feltéve, hogy Kubatov elvtárs is így gondolja.)”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bikfic-0
2024. június 17. 08:43
Détári először 84-ben játszott a válogatottban. Gyakrabban kéne cserélni az ágytálat, és nem abból reggelizni.
rizotto
2024. június 16. 22:35
A tények makacs dolgok. Többen szóvá tették az évszám és a szereplők lehetetlenségét a az előadott történet szerint. Valaki szóljon mát ennek a mindenhez is értő f...szkalapnak, hogy egy hasonszőrűekkel tele kocsmában menőzhet ezzel a szöveggel, de ország-világ előtt csak még jobban lejáratja magát. A "tanár úr" még azt is elmesélhetné, amikor majdnem király lett. Az is érdekes lenne, ha elmesélné, hogy ő adta a taktikai ötletet a 6-3-hoz az aranycsapatnak. Elnézésüket kérem az igazi tanár uraknak, hogy erre a minősíthetetlen média bohócra is használtam ezt a két szót. Oka csak annyi, hogy ő így szólíttatja magát teljesen alaptalanul. Kérem nem komolyan venni az ápoltat.
lefty67
2024. június 16. 20:46
Milyen Détári? Milyen Magyar-Román? Milyen Fradi? 81-ben Détári 18 éves volt! Zagyvaság!
Gullwing
2024. június 16. 19:13
Hulladák zsidókomcsi takarodj vissza anyád szaros valagába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!