Utánpótlás-játékosaival verte meg a Liverpool a Southamptont az FA-kupában

2024. február 28. 22:54

A sérüléshullámmal küzdő vörösöknél 18-19 éves labdarúgók lődözték a gólokat, és juttatták tovább a csapatot a negyeddöntőbe, ahol a nagy rivális Manchester United lesz az ellenfél.

2024. február 28. 22:54
776106050Liverpool's English striker #76 Jayden Danns celebrates after scoring their third goal during the English FA Cup fifth round football match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium, in Liverpool, north west England, on February 28, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Továbbra is Szoboszlai Dominik nélkül lépett pályára szerda este a Southampton ellen az angol FA-kupa nyolcaddöntőjéban a Liverpool. Jürgen Klopp együttese rengeteg kulcsjátékosát kénytelen nélkülözni sérülés következtében, így szinte csikócsapattal állt fel a „Szentek” ellen.

 A Liverpool kezdőjében ott volt a korábban a felnőttek közt már többször is bizonyított egyaránt 20 éves Harvey Elliott és Conor Bradley, valamint a 19 éves Bobby Clark és James McConnell, sőt, a klub U18-as keretéhez tartozó, 18 éves Lewis Koumas is megkapta a bizalmat. 

A vasárnapi ligakupa-döntőre regisztrált keretben is helyet kapó ifjú walesi tehetség pedig élt is a lehetőséggel, és Bobby Clark asszisztjából megszerezte a vezető gólt a 44. percben. Egy perccel később, a játékrész legvégén pedig majdnem gólpasszt adott Cody Gakpónak, ám a támadó lövése éppen csak, de mellément. 

Ezt is ajánljuk a témában

A 48. percben a Southmapton Kamaldeen Sulemana révén egyenlíthetett volna, de Caoimhín Kelleher védeni tudott. A mérkőzésnek végül két hőse lett, ugyanis a ligakupa döntőjében is lehetőséget kapó, rendkívül lelkes 18 éves Jayden Danns, aki a 62.percben csereként állt be, először a 73. percben, majd a 88. percben is szép gólt szerzett. Összességében utánpótlás-játékosaival befoltozott csapatával is fölényben játszott, és megérdemelten jutott tovább Jürgen Klopp együttese a március közepén rendezett negyeddöntőbe, ahol a Manchester United lesz az ellenfelük. Remélhetőleg a folytatásban Szoboszlai Dominiknak is szerepe lesz!

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Paul Ellis/AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53-2
2024. február 28. 23:53
Eladó a szoboszlói ?
Tommaso
2024. február 28. 23:25
A Fradi Debrecen elleni sikere, negy koze jutasa, sokkal ertekesebb, gondoljak egyesek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!