A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Meglepő fordulat a 27 milliárd forintos üzletben: mégis megérte az árát Szoboszlai Dominik?

2024. február 29. 09:23

Szoboszlai Dominik tavaly nyári átigazolásáról beszélt a napokban Jörg Schmadtke, a Liverpool nemrégiben távozó sportigazgatója.

2024. február 29. 09:23
Eintracht Braunschweig - VfL Wolfsburg

Nem túlzás, hogy Szoboszlai Dominik azonnal megvetette a lábát a világ legerősebb labdarúgó-bajnokságában, az angol Premier League-ben. A nyáron a német Leipzigtől leigazolt fiatal magyar ha úgy tetszik, elkezdte megszolgálni az árát, ami nem volt éppen kevés. A Liverpool történetének egyik legdrágább transzfere természetesen kérdések és kételyek sorát vetette fel.  

Beismerte a tévedését

A Magyar Nemzet kiemeli: Szoboszlai Dominik hetvenmillió eurós (27,4 milliárd forintos) vételárával felkerült a dobogóra, hiszen a Vörösök csak Darwin Núnezért (85 millió euró) és Virgil van Dijkért (84,65) fizettek többet, mint a magyar középpályásért. Pedig ha a frissiben, 2023 júniusában kinevezett sportigazgatón, Jörg Schmadtkén múlott volna, akkor a Liverpool nem feltétlenül szerződteti Szoboszlait, mivel sokkalta az RB Leipzig által megszabott kivásárlási árat.

A Liverpoollal hetvenmillió euróért vettük meg Szoboszlai Dominiket az RB Leipzigtől, és 

akkoriban azt mondtam, hogy túl drága. De mai fejjel el kell ismernem, hogy tévedtem vele kapcsolatban. Ez a srác az első pillanattól kezdve fontos tagja volt a csapatnak

 – idézi a február elején távozott, kevesebb mint egy évet Liverpoolban töltő német szakembert az ismert transzferguru és sportújságíró, Fabrizio Romano.

A számok is bizonyítják

Az ősszel a 24. életévébe lépett Szoboszlai január eleje óta sérüléssel bajlódik, visszatért, de kiújult az izom- és ín problémája. Ahhoz képest, hogy a szkeptikusok azt jövendölték, csak a kispadot fogja koptatni, az elejétől alapember lett Jürgen Klopp csapatában: 28 mérkőzésen játszott, 5 gólt szerzett és 4 gólpasszt adott, s bár a döntőben nem játszott, immár angol Ligakupa-győztesnek is vallhatja magát. Joggal, hiszen abban a sorozatban kétszer is betalált. Az üzlet is telitalálat volt.

Nyitókép: AFP/Swen Pförtner

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról