A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Ezért kell a Fradinak „a világ végén” játszania a sorozat legrosszabbja ellen

2023. november 30. 14:10

A bolgár határ mellé költözött az Ekl-re a szerb csapat, itt tehetnek hatalmas lépést a zöld-fehérek a továbbjutás felé.

2023. november 30. 14:10

Pikáns mérkőzésre készül csütörtökön este a magyar bajnok Ferencváros együttese Szerbiában – a szerb vezetőedzővel, Dejan Sztankoviccsal és várhatóan a kezdőcsapatban helyet kapó, szintén szerb támadóval, Alekszandar Pesiccsel.

A Fradi ellenfele a belgrádi Cukaricki együttese lesz az Európai Konferencia-liga csoportkörében, amely a harmadik és egyben utolsó hazai mérkőzésére készül semleges pályán.

A belga Genk 2–0-ra, az olasz Fiorentina 1–0-ra nyert Leskovacban, a szerbek már biztosan a kvartett utolsó helyén végeznek, eddig egyetlen pontot sem gyűjtöttek, gólt is csak egyet szereztek, ezzel pedig jelenleg hivatalosan is övék az Ekl legrosszabb csapata címe. De joggal tehetnénk fel a kérdést, miért kellett a Fradinak ekkora utat megtennie, ha belgrádi székhelyű az ellenfél? Miért egy bolgár határhoz közeli, harmadosztályú gárda otthonában szerepelnek a fővárosiak?

Nos, a bolgár stadionhelyzetbe néhány hete betekintést nyerhettünk, miután a magyarok elleni Eb-selejtezőre sokáig egyáltalán nem sikerült játékra alkalmas pályát találnia a helyi szövetségnek, most a lesújtó szerbiai állapotokról kaphatunk reális képet.

A stadionnal van a baj

A belgrádi Csukaricski saját stadionja nem alkalmas nemzetközi találkozó rendezésére,

a városi rivális, Crvena zvezda a BL-ben szerepel, a Partizan stadionja túl közel van hozzá, a topolyaiak az Európa-ligában játszanak és az ország további pályái sem jöhettek szóba, így maradt a bolgár határhoz közeli, nyáron átadott, 8000 férőhelyes vadonatúj leskovaci stadion. A szerb fővárostól közel 300 kilométerre, Budapesttől 650 kilométerre, egy harmadosztályú gárda pályája.

Ezt is ajánljuk a témában

Korrupció és káosz – miért beteg a bolgár foci?

A bolgár–magyar Eb-selejtező szervezési anomáliája kapcsán bepillantást nyerhettünk a balkáni állapotokba, ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Hogy került ekkora válságba az 1994-ben vb-elődöntős ország labdarúgása?

Ennek ellenére a Fradi szurkolói itt is buzdítják majd a zöld-fehéreket, akik nagy lépést tehetnek a kupatavasz, azaz a továbbjutás felé. A Fradi az elmúlt három bajnokiján mindössze egyetlen pontot szerzett, de a szerb gárda sem parádézik. Jelenleg hetedik helyen áll hazája bajnokságában, a hétvégi sikere előtt szeptember végén nyert legutóbb mérkőzést, a tavalyi remeklés már a múlté, idén még a 16 csapatos bajnokság felsőházba kerüléséért is nagyon kemény harc vár rá.

Három magyar konzul is jelen lesz a Cukaricki-Ferencváros futballmeccs helyszínén csütörtökön Szerbiában, két másik pedig már előtte a röszkei határátkelőnél, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Bizonyítana a barátai előtt

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón nem meglepő módon a Fradi két szerb tagja vett részt. „Határozott céljaink vannak, és ezekhez tartjuk is magunkat. Az utóbbi időben rendre jó teljesítményt nyújtottunk, de a győzelmek elmaradtak. Természetesen ezúttal is szeretnénk minél több gólt szerezni, de először a saját kapunkat kell biztosítanunk. Ebből építkezve pedig

megvan az a sebességünk és kreativitásunk a támadójátékunkban, amely hozzásegíthet minket a minél jobb gólkülönbséghez.

Ellenfelünk ráadásul szinte tét nélkül játszik, így nyugodtabban léphetnek pályára – fogalmazott Dejan Sztankovics vezetőedző.

STANKOVIC, Dejan
A Fradi szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics az Ekl-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón, a háttérben a szintén szerb támadó, Alekszandar Pesics
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„A Cukaricki elleni első mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, ez volt a mester első mérkőzése a Groupama Arénában, és én is hosszú sérülés után találtam be. A mostani meccs teljesen más lesz, de eddig mindig jó eredményt értem el a Cukaricki ellen, bízom benne, hogy ezúttal is így lesz.

Külön motiváció számomra, hogy a szülővárosom, Nis közelében lépek pályára, sok rokonom és ismerősöm is a helyszínen lesz majd.

Az elmúlt két napban sokat készültünk a találkozóra, hiszen a továbbjutás érdekében győznünk kell. Nehéz mérkőzésre számítok, de mindent meg fogunk tenni a három pontért – jelentette ki a szerb támadó, Alekszandar Pesics.

A 21 órakor kezdődő Cukaricki–Ferencváros Ekl-mérkőzést a Mandiner ÉLŐ, szöveges közvetítéssel követi majd!

***

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2023. november 30. 19:37
"a topolyaiak az Európa-ligában játszanak" Az még nem lenne akadály. Ugyan a KL és az EL játéknapjai megegyeznek, de amikor az egyik épp idegenben játszik, a másik játszana Topolyán, aztán a következő fordulóban meg fordítva, csak meg kellett volna egyezniük. (pl. Rómában vagy Milánóban is így csinálják) Csak ezt valamiért nem akarták, lehet, hogy a világvégi pálya olcsóbb volt nekik.
italosiparos
2023. november 30. 18:30
Csatlakozom HAJRÁ FRADI!!! Csatlakozom Tommasohoz is.A Fradinak azért kell ott játszania,mert 5.éve folyamatosan nemzetközi kupaporondon van,hol BL,hol EL,most EKL. Azt el kell ismernem,meg szerintem sokan gondoljuk így,hogy ez nem a legveretessebb teljesítmény,sőt a 0-3 szégyenletes,de utána a fiúk talpra álltak.Lehozták az összes selejtezőt nagyon meggyőző játékkal,az összes meccset megnyerve,A csoportkörben sincsenek rossz helyzetben.Várjuk meg a mai meccset és utána lehet beszélni bármiről. Egyébként Tommaso ha arra céloztál,hogy a FRADInak nem ebben a ligában van a helye,azzal tökéletesen egyetértek.Ezt bizonyítja az előző 4 év,főleg a múlt évi csoportkörből való továbbjutás.(első helyen) Ennyi véletlen nincs.
files32
2023. november 30. 17:31
Hajrá Fradi!
Dunhill67
2023. november 30. 17:13
tehát egy szerb első osztályú csapat pályája nem uefa kompatibilis de a harmadosztályban "vitézkedő" csapatnak meg igen?...értem...ja,nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról