Mourinho egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2019. február 05. 14:26

Adócsalás miatt.

2019. február 05. 14:26

Adócsalás miatt egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott José Mourinho portugál labdarúgóedző Spanyolországban.

Az 56 éves tréner kedden jelent meg a madridi bíróságon, és megerősítette a korábban az ügyészekkel kötött alkuját. A jelenleg csapat nélküli szakembernek – akitől december közepén vált meg a Manchester United – a büntetés részeként közel kétmillió eurós (635 millió forintos) bírságot is fizetnie kell.

Spanyolországban az első, nem erőszakos bűncselekmény esetében a kétéves vagy annál rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik. Mourinho további 180 ezer eurót fizetett, amellyel kiváltotta a börtönbüntetését.

A portugál edző 2010-től 2013-ig irányította a Real Madridot, s a spanyol adóhatóságok a 2011-es, valamint a 2012-es adóbevallásában találtak összesen 3,3 millió eurós hiányt, amit Mourinho 2015-ben már befizetett.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2019. február 05. 15:07
Oda kellene mennie a spanyol számvevőszék elé, és tüntetni, hogy őt azért ítélték el, mert ő a zsozé murinnyó, vagyis az ítélet semmis, mert azért ítélték el, mert utálják, mint a szart. Valójában legalább ennyit kapnia kellet volna, nem pedig befizetnie, és egyébként is, mondjon le a számvevőszék elnöke, mert sportpolitikai megrendelést teljesít. Ami antidemokratikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!