Nem fideszes

Molinót akasztott az Együtt-PM a Lánchídra, a hidat lezárták

2013. október 31. 07:12

Az Együtt-PM aktivistája molinót húzott ki a Lánchídon a párt Facebook-oldala szerint. A rendőrség lezárta a hidat amíg a molinót eltávolítják. A 16-os és a 105-ös autóbusz ezért az Erzsébet hídon át közlekedik. Két ember ellen eljárás indult.

A Lánchidat lezárta a rendőrség – tette közzé a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán. A 16-os és a 105-ös autóbusz ezért az Erzsébet hídon át közlekedik. Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy ismeretlenek egy molinót húztak ki a hídon, ezt távolítják el.

Az Együtt-PM Facebook-oldala szerint az egyik aktivistájuk akasztott molinót a Lánchíd pesti oldalának hídfőjére. A transzparensen ez állt: „Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!

Frissítés:

Az Együtt-PM közleményében azt írta: „az Együtt-PM szövetség szerint Orbánország nem egyenlő Magyarországgal, a Fidesz hívei pedig nem egyenlők a nemzettel. Mi mindannyian magyarok vagyunk, legyünk bármely pártnak a hívei”. Az Együtt-PM aktivistái erre akarták felhívni a figyelmet a molinóval – írták.

A pártszövetség Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i nemzeti ünnepen mondott beszédét „a magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányának” tartja. Mint kifejtették: „ez a beszéd nem csupán azért sokkolta a demokratikus közvélemény jelentős részét, mert a rezsim névadója katonai díszsorfal előtt adta elő”. Felháborodást keltett azért is – folytatták –, mert az ő politikájával egyet nem értő magyarok tömegét „kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül”.

Kiemelték, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, volt miniszterelnök „a demokrata politikusok közül elsőként emelte föl szavát, és intézett nyílt levelet Orbán Viktorhoz”. Az Együtt-PM felháborodásának kifejezésére online felületein kampányt is indított „magyarvagyok” címmel, politikusok, aktivisták és egyszerű állampolgárok írtak Orbán Viktor üzenőfalára, és fotózták le magukat vagy köztéri szobrokat „Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!” feliratú táblával – közölték.

A közlemény szerint e kampány állomása volt a csütörtök hajnali akció is. Az Együtt-PM aktivistái a nagy méretű molinót olyan módon feszítették ki a molinót a Lánchídra, hogy „a forgalmat ne akadályozza, azonban sok emberhez eljusson az üzenet: azok is magyarok, akik nem fideszesek. És persze azok is, akik igen” – írták.

Frissítés:

Két emberrel szemben indított eljárást a BRFK V. kerületi kapitánysága garázdaság miatt  a csütörtök hajnalban a Lánchídra kifeszített molinó ügyében – közölte a rendőrség az MTI megkeresésére.

vissza a teljes nézetre