2021. január 6. 7:00
„Awomen!” – szónokolta az új kor prófétája, és ezzel meg is adta a jelet globális nyelvháborúra. És ebből mi, magyarok sem maradhatunk ki!
4
2021. január 5. 15:00
Hiába a 2019-es önkormányzati választást követő teljes ellenzéki összeborulás, a DK továbbra is szisztematikusan, akár saját szövetségesei rovására is növeli befolyását az ellenzéki oldalon. Ehhez a legfontosabb terepet Budapest jelenti Gyurcsányék számára. Sorra vettük a folyamat főbb lépéseit.
11
2021. január 5. 12:19
„Akár egyfajta »fausti indíttatásról« is lehet beszélni, a vágyról, hogy jobbak legyünk, a látóhatáron túlra jussunk, hogy minden határt és korlátot ledöntsünk.” A nyugati civilizáció egyedi és csodálnivaló, Trump egy baki volt az amerikai történelemben, Kína terjeszkedésére figyelni kell, Európa hanyatlása pedig törvényszerű, de lassítható és fel lehet ellene lépni – többek között ezekről is beszélgettünk David Engels belga történésszel, aki nemrég a Migrációkutató Intézet online rendezvényén volt vendég.
5
2021. január 5. 9:32
Kedves ügyfelünk! Ön a politikai kommentszekció automatikus véleménybuborék-megerősítőjét hívta.
5
2021. január 5. 7:30
Január 15-én tartják az első tárgyalást a hivatali visszaéléssel vádolt LMP-s politikus ügyében, aki büntetlen előéletére való tekintettel pénzbüntetéssel megúszhatja. Demeter Márta a honvédséget próbálta hírbe hozni azzal, hogy törvénysértő módon szállította Orbán Viktor lányát.
11
2021. január 4. 19:40
Az állandó kommentálás társadalma lerombolja a hierarchiákat, az áldozati gondolkodás a józan ész szavát is felülírja, a demokrácia pedig hatékonysági krízissel küzd. Hosszú interjút adott egy francia hetilapnak Emmanuel Macron, amiben a francia identitásról, a közös értékek hiányáról, a szobordöntögetésről, a fehér privilégiumról, az iszlamizmus elleni harcról és a sehová nem tartozó elitekről is beszélt. Szemlénk.
49
2021. január 4. 11:50
Azt hitte, Amerikában már minden meccset lejátszottak? Tévedés! November óta nem tudni ugyanis, hogy az elnökség és a képviselőház után a 2014 óta republikánus többségű szenátust is kicsavarják-e a jobboldal kezéből a demokraták. A százfős washingtoni felsőházban most 50-48 az állás a republikánusok javára, Georgia két szenátori mandátumáról pedig rendkívüli választás dönt kedden. Elemzésünk!
30
2021. január 4. 10:16
Karantén külföldi út után, koronavírus-fertőzésből adódó megbetegedés munkahelyen vagy azon kívül, otthoni munka, ötven-, hatvan-, hetvenszázalékos táppénz – lapunk a Deloitte tanácsadó cég segítségével járt utána a jogszerű megoldásoknak, cikkünkben elmagyarázzuk, mikor mi jár a munkavállalónak.
2021. január 4. 8:54
Nyomorult, tanulatlan, vidéki, idős, krokodilagyú, patkány – ahogy az elmúlt években, úgy 2020-ban is ilyen és ehhez hasonló kifejezésekkel írták le ellenzéki véleményvezérek és politikusok a kormánypártok támogatóit. Összeszedtük a legdurvább példákat.
9
2021. január 3. 10:01
2,4 millió szingli országa vs. Családbarát Magyarország – csak látszólagos az ellentmondás. Rengeteg egyedülálló él Magyarországon, egy részük pedig a gyermekvállalás szempontjából érzékeny életkorban van, a családtámogatási rendszer megpróbálja őket is a családalapítás felé ösztönözni. A két pólus között azonban ott feszül ezernyi lélektani akadály és társadalmi körülmény. Egy szociológust, egy pszichológust és egy társkereső oldal vezetőjét kérdeztük a szingliség összetett világáról. Elemzésünk.
10
Írta: Sal Endre
2021. január 1. 9:42
A budai Várra lövöldöző, megtévedt vadkacsavadászok, szilveszter estére „bájos babákat” apróhirdetésben kereső urak és a jeges úton elcsúszó miniszterelnök. Régmúlt szilveszterek és újévi történetek a budai Várban és Pesten! Ismét egy izgalmas cikk a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldaláról.
2
2021. január 1. 9:01
Mi a különbség egy 1890-es, a Pesti Hírlapba feladott társkereső hirdetés és egy mai Tinder-profil szövege között? Miben volt más 130 éve így ismerkedni, mint most? Mitől tart leginkább egy „vakrandin” egy férfi és mitől egy nő? Szalai Piroska szociológus válaszol, miután az Arcanumban kutakodtunk.
3
2021. január 1. 8:00
Olyan új esztendőre vágyom, amikor nem kell újra megvédeni Európától az európai értékeket. Amikor végre mind fellélegezhetünk, s kiléphetünk a fénybe.
4
2020. december 31. 9:27
„Hogyan szítható fel a hamu alatt pislákoló tűz?” Korunkra meggyengült a férfiideál és ezzel együtt a család intézménye is: Bedő Imre új könyvében a mai korszellemben is helytállni akaró férfiak előtti lehetőségeket és kihívásokat veszi sorra.
5
2020. december 30. 12:42
„Egyébként sem arra törekednek az írók, hogy a demokrácia védelmezőjeként vagy a nemzeti identitás őrzőjeként tartsa hasznosnak őket a hatalmi elit.” Politizálók és kívülállók, nemzetiek és nagyvilágiak: a kortárs lengyel kultúráról és irodalmi életről, a magyar kultúrharccal való párhuzamokról és a különbségekről beszélgettünk Pálfalvi Lajos polonistával. Interjúnk!
1
2020. december 30. 9:36
A zsidóellenes atrocitások száma manapság a tömeges migráció, a szélsőbaloldali radikalizmus – és az ezekre reagáló neonácizmus – hatására növekszik – ennek okait fejtegeti Dennis Parger és Joseph Telushkin magyarul most megjelent kötete.
8
2020. december 29. 14:34
“The ongoing debate over federalism was at the forefront of fighting slavery and a bloody Civil War and, later, dividing the country over such issues as enacting the New Deal, desegregating public schools, implementing capital punishment, regulating abortion rights, recognizing same-sex marriage, and protecting public safety by wearing masks and enduring lockdowns during a highly infectious, and deadly, pandemic” – Christopher Banks, professor at the Kent State University, pointed out in a conversation with Lénárd Sándor, researcher at the National University of Public Service.
Írta: Sal Endre
2020. december 29. 9:50
A lágy vas művésze volt. New Yorktól Párizsig rajongtak a kovácsoltvasból készült virágmotívumaiért. Nem véletlen, hogy Hauszmann Alajos, a Budavári Palota építtetője is ragaszkodott hozzá, hogy a Várban is csodákat alkosson. Ő Jungfer Gyula, aki nem mellesleg a Francia Becsületrendet is megkapta. Ismét egy izgalmas cikk a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldaláról.

összesen: 5872 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó