2021. június 26. 18:54
Péntek este a balatonfüredi Kisfaludy Galériában átadták a Magyar Mozgókép Fesztivál Életműdíjait. Tordai Teri szerint ebben a szakmában nem lehet megöregedni, mert az ember lelke fiatal marad, Mécs Károly az egész nemzedékének ajánlja díját, Moór Mariann pedig a rendezők és a kollégák segítségéért hálás. Helyszíni tudósításunk Balatonfüredről.
1
2021. június 26. 18:54
Péntek este a balatonfüredi Kisfaludy Galériában átadták a Magyar Mozgókép Fesztivál Életműdíjait. Tordai Teri szerint ebben a szakmában nem lehet megöregedni, mert az ember lelke fiatal marad, Mécs Károly az egész nemzedékének ajánlja díját, Moór Mariann pedig a rendezők és a kollégák segítségéért hálás. Helyszíni tudósításunk Balatonfüredről.
1
2021. június 26. 15:59
Az olasz labdarúgó-válogatott utoljára 2020. október 14-én kapott gólt. Az idei Európa-bajnokságon eddig mindhárom találkozóját megnyerte, a gólkülönbsége jelenleg 7-0. Ám még ennél is hosszabb góltalansági sorozatot produkált a '70-es években.
2021. június 26. 13:51
Molnár Gyula után egy másik esélyes előválasztási jelöltaspiránsát, Szakács Lászlót is kizárta soraiból az MSZP. „23 évig voltam a párt tagja, hogyan lehet, hogy nélkülem döntsenek rólam?” – reagált a Mandinernek a DK karjaiba hajtott politikus. Ugyancsak szombaton kapott kézhez kizárási határozatot Juhászné Lévai Katalin volt parlamenti és Mokrai Mihály miskolci önkormányzati képviselő.
4
2021. június 26. 13:43
A magyarság kialakulásának időszakában már igen kevert népességek lakták a szóba jöhető régiókat az új kutatások szerint. Összegezné a magyarság genetikai eredetét a legújabb tudományos eszközökkel két magyar tudósnő – eddigi eredményeiket egy világhírű folyóiratban közölték nemrég. Szécsényi-Nagy Annával és Csáky Veronikával beszélgettünk!
5
2021. június 26. 12:03
Az elmúlt időszakban több támadás is érte a Nagykovácsiban található Teleki-Tisza-kastélyhoz tartozó park megújítási terveit. Megkerestük a fejlesztési koncepció kialakításán dolgozó tulajdonost, a Magyar Cserkészszövetséget. Emlékezetes: a projekt ellen Szél Bernadett is tiltakozott.
5
2021. június 26. 11:31
Elvileg támogatták, mégsem szavazták meg a nemzetiségi törvény több körben is egyeztetett módosítását az ellenzéki pártok. Ritter Imre német nemzetiségi szószólót kérdeztük a részletekről.
1
2021. június 25. 22:02
Gombamód szaporodnak a kikötők a Balatonon, mert egyre nagyobb az igény a hajózásra – fedte fel lapunknak Ratasics Bálint, egy hajóbérlő vállalkozás alapítója. Szerinte még nem zsúfolt a Balaton, van még hely kikötőknek és egyéb beruházásoknak. A hajóbérlő weboldalt lassan 3 éve, még gimnazistaként álmodta meg, amelyet fiatal kora ellenére sikerre vitt, és már az országos terjeszkedés lebeg a szemei előtt. A Makronómnak adott interjúban elárulja a sikeres startup receptjét, bemutatja a hajós életmód szépségét és elárulja, miért érdemes a Balatont választani.
2021. június 25. 17:01
Mi van a pedofilok fejében, hogyan lehet a pedofília ellen hatékonyan fellépni, mi lehet a megfelelő kezelés, illetve a retorzió? Interjúnkban Vizi János pszichiáter-jogászt kérdezzük a pedofília orvosi hátteréről.
1
2021. június 25. 16:58
Már a járvány utáni első testületi ülésen kettészakadt az eddig is veszekedő baloldali koalíció Baján. A Bács-Kiskun megyei városban leszavazták a központi jelentőségű kérdésekben a momentumos polgármestert. Úgy tűnik, a helyi előválasztás csak olaj a tűzre.
2021. június 25. 14:48
Németország rosszabb lesz, ha egy zöld-vörös-vörös kormányalakítással zárul a választás, akkor az ország „a mélypontra jut” – többek között erről is szó esett a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért rendezvényén.
3
Három Tenger Kezdeményezés
2021. június 25. 11:48
Visegrád riválisa, a lengyel érdekek kiterjesztése vagy pufferzóna? A közép-európai országokat lengyel vezetéssel összefogni kívánó Három Tenger Kezdeményezésről beszélgettünk Jakub Lachert szakértővel. Interjúnk!
24
2021. június 25. 10:14
Für Anikó Jászai Mari-díjas színművész, Liu Shaolin Sándor olimpiai, világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázó és Oláh Gergő énekes-zeneszerző is a rendezvénysorozat mellé állt védnökként. Az egészségügyi- és szociális dolgozók, valamint családtagjaik ingyen látogathatják a programokat.
2021. június 24. 17:26
A tavaly júniusi csúcs óta csaknem 30 százalékkal, több mint 110 ezerrel csökkent, a gazdasági élet újraindulásával pedig még tovább mérséklődhet a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ahogy a beruházások és a munkahelyek száma növekszik.
2021. június 24. 17:00
A Tarlós-féle menetrend szerint idén ősszel akár ismét birtokba vehetnék az autósok a megújult Lánchidat. Az elképesztő fővárosi dugókért felelős, el- és összecsúszó projektek jócskán meg is drágultak, a Lánchíd mellett igaz ez a Blaha Lujza tér és a Pesti alsó rakpart felújítására is.
17
Jöhet a digitális forint?
2021. június 24. 15:27
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nemrég azt mondta, be kell fogadni a pénzforradalmat, az MNB pedig vezető helyre akar törni a digitális jegybankpénzek terén. Az ötlet nem újkeletű, a hagyományos készpénz online térbe terelése már évek óta foglalkoztatja a világ jegybankjait, a járvány viszont nagyot lendített a folyamaton. Utánajártunk, mekkora a realitása a digitális forintnak, és mivel járna, ha bevezetnék.
16
2021. június 24. 15:00
A Mandiner kérdésére a kancelláriaminiszter elmondta: az Európai Parlament ma nem egy jó eszköz az integráció fenntartására, az Unió működésének elősegítésére, hanem maga a probléma. A csütörtöki Kormányinfón Gulyás szólt arról is, hogy a fővárosban kialakult dugóhelyzet Karácsony Gergely megválasztásának következménye. Kérdésre kitért arra is: nincs realitása, hogy kötelező legyen az oltás, ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a munkáltatók megkövetelik majd a beoltottságot a munkavállalóiktól. A gazdasági helyzet kapcsán jelezte: tartható a jövő évre tervezett 3-4 százalékos infláció.
6
2021. június 24. 13:08
Körbenéztünk az európai sportszakmai portálok értékelései között, ők vajon hogyan látták a tegnapi müncheni mérkőzést annak fényében, hogy a mérkőzés folyamán, a 84. percig úgy tűnt, kiesnek a németek és továbbjut a magyar válogatott.
11

összesen: 6914 db | 18 db/oldal

első vissza 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 következő utolsó