2021. február 10. 20:36
Októberi bejelentése alapján úgy tűnt, Hajnal azért hagyta ott a képviselő-testületet, hogy amennyiben sikerül legyőznie az ellenzék többi, ugyanezen pozícióra pályázó aspiránsát, végül a XII. kerület országgyűlési képviselője lehessen. A szerdai közmeghallgatáson való szereplése ugyancsak erre enged következtetni.
44
2021. február 10. 18:59
Történelmet hamisít a Netflix: az új sorozatipar a jelen érzékenységeihez igazítja a múltat, miközben a célközönség történelmi tudása amúgy is kifejezetten szerény. Mivel nézők százmillióival rendelkezik, így az, hogy a Netflix mit tart történelemnek, fontos. Szemlénk a Spectator magazinból!
3
2021. február 10. 14:02
Nem panaszkodhatunk – vallja be a Makronómnak Turanitz Gergő, a Tekergő étterem kandallója mellett. A tulajdonos hálás a kormányzati támogatásokért, amit saját kreativitásával ötvözve pluszosba tudta fordítani a tavalyi válságévet, a járványhelyzetben pedig polgári engedetlenség helyett inkább nagy fejlesztéseket tervez.
4
2021. február 10. 12:01
Milyen jövője lehet a klasszikus, telepeseket és bevándorlókat egyesítő amerikai álomnak a nemzetek feletti és alatti identitásokra való széthullás korában? Bakk Miklós politológussal, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem docensével beszélgettünk!
1
2021. február 10. 9:19
Rauf Sven Tamás Gasztrokibic szerint egyre nagyobb a baj a vendéglátóiparban, amit már csak a fokozatos újranyitás menthet meg. A Makronóm előrehozott nemzeti konzultációja a Rauf cukrászda tulajdonosával.
41
2021. február 10. 7:00
Érdekes kettős mérce érvényesül Jakab Péter pártjában, hiszen az elnökhelyettes Gyöngyösi Mártont a Szabóéhoz hasonló választási megfigyelésekért elő sem vették.
3
2021. február 9. 22:46
Today, it is evident that the tech companies have become a threat for our democracies and bring more polarization in society. They have to be regulated. The European proposals that are the precursors of coming national laws, such as in Hungary have the right approach – Jan A.G.M. VAN DIJK, Professor of University of Twente pointed out in a conversation with Lénárd Sándor, researcher at the National University of Public Service.
A szomszéd szőnyege mindig vörösebb
2021. február 9. 19:31
A magyar kormány befektetőbarát politikáját dicsérte keddi vezércikkében a Ziarul Financiar című, román gazdasági napilap, amely összehasonlítva a romániai és a magyarországi külföldi beruházásokat megállapította, hogy Magyarország sokkal jobb pozícióban van ezen a téren.
4
Írta: Sal Endre
2021. február 9. 17:03
Tábori posta. Így hívták az I. világháborúban azokat a levélkéket, amelyeken a szülők írtak a fronton szolgáló gyermekeiknek és izgatottan várták a választ. Sokszor csak annyi érkezett: a fiú elesett harc közben…
1
2021. február 9. 14:00
„A viták fontosak, nem volna jó mellőzni őket. Az biztos, hogy politikai szinten nagyon nagy a megosztottság, és ez óhatatlanul megjelenik a társadalom többi területén is. A gond akkor van, ha a politika a normális szakmai vitákra is rátelepszik” – Bús Balázzsal, az NKA új alelnökével beszélgettünk tervekről, kultúráról, szétszakítottságról és a közösségek fontosságáról.
7
2021. február 9. 12:01
A koronavírus-válság elleni mentőcsomag ügye egyelőre nem halad, de a bevándorlás és a transzneműek ügyeiben már sikerült rendeletet alkotnia Joe Bidennek, aki elnöksége első napjaiban csak úgy ontja magából ezeket az egyoldalúan hozott jogszabályokat – többek között a Trump-korszak szerinte „káros, pusztító és erkölcstelen” örökségével szemben.
64
Írta: Sal Endre
2021. február 9. 8:00
Hatvannégy esztendeje halt meg a portugáliai Estorilban Horthy Miklós, Magyarország korábbi kormányzója. A Mandiner megnézte, hogyan tálalták halálhírt a korabeli újságok 1957-ben, pár hónappal a forradalom után.
16
2021. február 9. 7:00
Első sorban legyünk büszkék arra, hogy ez a nép, ennyi viszontagság közepette képes volt több mint ezeregyszáz évig fönnmaradni a Kárpát-medencében – mondja Szakály Sándor. A VERITAS főigazgatójával beszéltünk a Horthy-korszakról, a magyar történetírásról és a történelmi filmekről is. Interjúnk.
7
2021. február 8. 16:27
Az új, ezúttal tényleg végleges határidő május 7., a hivatalos cél két országgal és 140 ezer szignóval túlteljesítve, a szervező Székely Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs mégsem elégedett – lapunknak azt is elmondta, miért nem hangoztatták korábban, hogy nem február 7. a végső határidő.
3
2021. február 8. 13:02
Májusban hallgatja meg a Kecskeméti Törvényszék a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabát, akinek büntetőpere azonban már márciusban folytatódik – tudta meg a Mandiner. Az eljárás igen döcögősen halad, a fideszes Budai Gyula szerint a vádlottak időhúzásra játszanak. Vannak is erre utaló jelek.
5
2021. február 8. 11:10
Minimálisan csökkent a hasi műtéttel történő szülések aránya az elmúlt évben – derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő kérésünkre elküldött számaiból. Sajnos még ez a szám is messze van attól, amit a szakértők ideálisnak tartanának. Mi az oka ennek? Mikor lenne indokolt a császár? Hol vannak a szürkezónák a rendszerben? Szakértőt kérdeztünk.
2021. február 8. 11:03
Lassan egy éves a koronavírus magyarországi „pályafutása”, a bezártság és az előírások mindenkire egyre nagyobb nyomást helyeznek. Sok cikk foglalkozott az egészségügy helyzetével és a járvány gazdasági hatásaival. De vajon hogyan birkóznak meg a vallásos közösségek a személyes találkozások majdhogynem teljes megszűnésével, változott meg a hitélet? Újbuda és Buda gyülekezeteinek vezetőit kérdeztük.
2021. február 8. 7:00
A felejtés és felejtetés lázas munkájában a közösségi oldalak igazi csodafegyverek. Az önkényes cenzúra egy kattintással tüntet el bármit a kibernetikus semmiben.
4

összesen: 6114 db | 18 db/oldal

első vissza 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 következő utolsó