2021. október 8. 6:50
Az elemző szerint rosszul érintette a Transparency Internationalt, hogy napvilágra került: úgy vizsgálták a Lánchíd felújítási tenderét, hogy nem volt akkreditált közbeszerzési tanácsadójuk. A budapesti Fidesz-KDNP azt írta: amikor a baloldal a hatalom közelébe kerül, először jön az ígéretcunami, majd a haverok, a háttéremberek kétes kifizetése.
1
Írta: Sal Endre
2021. október 8. 0:00
Egy törékeny nő, aki a II. világháború alatt emberek megmentésén dolgozott, mikor valószínűleg a Dunába lőtték a nyilasok. Valószínűleg, ugyanis sosem került elő a hős testvér holtteste. Ismét egy megrendítő történet a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Facebook-oldaláról. Salkaházi Sára életéről a tavaly megjelent Magyar Hősök kötetben részletesen is olvashatnak.
5
2021. október 7. 21:18
​​​​​​​Órákig várnak az ellátásra a kórházak előtt álló mentőautókban a covidos betegek, a folyosók is tele vannak fertőzöttekkel. Rekordot döntött a halálozások száma, minden ötödik teszt pozitív. Maga Klaus Iohannis államfő nevezte katasztrofálisnak a román járványhelyzetet.
39
2021. október 7. 19:52
A The Washington Postnak kiszivárogtatott katonai dokumentumok világítottak rá, hogy az afganisztáni hadjárat sikertelenségre volt ítélve, de túl sok pénz forgott kockán, hogy ezt az USA beismerje, inkább háborúpárti propagandával hitették el az ellenkezőjét.
13
2021. október 7. 19:28
Közpénzen vásárolhatott neki kedvező közvélemény-kutatásokat Sebastian Kurz az államügyészség szerint. A botrányokban bukdácsoló kancellárban már a zöld koalíciós partnere sem bízik: összeomolhat Kurz második kormánya is.
42
2021. október 7. 18:00
„Ősi és büszke nemzetek vagyunk, akik tudják, milyen idegen megszállás alatt élni, és nem akarjuk ezt újra.” Gerilla-konzervatívokról, a baloldal provokálásáról és a szerb-magyar kapcsolatok erősítéséről beszélt Dušan Dostanić belgrádi kutató lapunknak.
2
2021. október 7. 17:27
A független parlamenti képviselő – aki Pécsett megnyerte az előválasztást – Karácsony kormányában nem vállalna miniszteri feladatot, de lenne a Monetáris Tanács vagy a Költségvetési Tanács tagja.
109
2021. október 7. 17:11
A magyar női kézilabda-válogatott Portugália ellen játszotta első mérkőzését az Eb-selejtezőkön Érden. Az első félidő nehezen alakult, ám végül tíz góllal győztek a mieink Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány bemutatkozásán.
2021. október 7. 17:10
Jelenleg egyetlen válogatott tagja a jövő évi katari vb mezőnyének: a házigazda. Neki ezért nem kellett mérkőzéseket játszania. A többiek gőzerővel harcolnak a részvétel lehetőségéért, ki több, ki kevesebb eséllyel. Sokan már esélytelenül vívják hátralévő meccseiket. Az Európán kívüli földrészek selejtezőiből még sok van hátra, ám az öreg kontinensről még idén 10 csapat kvalifikálja magát. Öt akár már a következő néhány napban.
1
2021. október 7. 15:32
Mitől más a dán és a svéd bevándorlási politika? Miért nehezítik a szomáli tradíciók a beolvadást? Hogyan számolható fel a klánkultúra Európában? Ezekről beszélgetettek a Migrációkutató Intézet kutatói.
2021. október 7. 15:24
Óriási összeggel, a GDP 3 százalékának megfelelő hozammal lehetnénk gazdagabbak, ha már Gyurcsánynak eszébe jutott volna az aranytartalék visszaszerzése. A Surányi által elvert 62 tonna aranyat a magyar kormány 2010 után elkezdte visszapótolni. A World Gold Council szerint 2021 első felében az egész világon Magyarország volt az egyik legnagyobb aranyvásárló. Az egy főre jutó aranytartalék hazánkban már egészen magasnak számít.
9
2021. október 7. 13:50
A 2010 és 2020 közötti évtized kormányzati lépéseit, céljait és azok hátterét összegző tanulmánykötetet mutatott be az Alapjogokért Központ. Szánthó Miklós, a központ igazgatója a könyv kapcsán arra mutatott rá, hogy Magyarország bebizonyította; lehet a liberális fősodorral szemben kormányozni, sőt választást nyerni.
5
2021. október 7. 13:01
A híreknek pontosnak kell lenniük, az újságírók ne legyenek politikai aktivisták, egy újság számára pedig a legfontosabb az olvasói bizalom megőrzése – vallja Gerard Baker. A Wall Street Journal korábbi főszerkesztőjével arról beszélgettünk: mitől lesz sikeres és mértékadó egy konzervatív újság, miért csúszott balra a mainstream média, és mi a különbség a szolgai és a lojális sajtó között. Nagyinterjúnk!
3
2021. október 7. 11:00
Sokkal nagyobb esélye lesz a Nobel-díjra Karikónak Katalinnak egy-két év múlva – véli a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Freund Tamás Széchenyi-díjas agykutató szerint már az is óriási öröm és büszkeség minden magyar számára, hogy magyar kutatónő került ilyen közel a legnagyobb tudományos elismeréshez. Freund elmondta a véleményét a magyar kormány járványkezeléséről, szerinte itt az idő a kötelező maszkviselés bevezetésére. Azt is elárulta, kiknek tenné még kötelezővé az oltást.
19
2021. október 7. 8:34
Popcornt elő: Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely között egy tökéletes játékelméleti szituáció bontakozott ki.
10
2021. október 7. 7:01
Fél évvel a hollandiai választás után próbálkozik meg Mark Rutte liberális miniszterelnök az újabb kormányalakítással – a régi, vonakodó partnereivel. Mi folyik Hágában?
50
2021. október 6. 23:18
Egyszer minden sorozat megszakad! Az olasz fociválogatott 37 egymást követő találkozón nem szenvedett vereséget, és ez a széria hazai környezetben ért véget. Spanyolország a Nemzetek Ligája elődöntőjében 2-1-re nyert Milánóban, így ő játszhat a trófeáért vasárnap.
2021. október 6. 20:41
Október 9-én a Magyar Nemzeti Galériában rendezik meg Polgár Judit évi nagy egynapos rendezvényét, a Világsakkfesztivált. Idén az oktatás, az újító, alkotó gondolkodásra nevelés lesz a középpontban.

összesen: 7624 db | 18 db/oldal

első vissza 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 következő utolsó