Így áll a hazai fantasztikum: e-könyvben is elmondjuk

2017. március 15. 06:03

Tavaly ősszel harminc részes sorozatban írók, könyvkiadásban dolgozó szakemberek, zsánerrel foglalkozó újságírók és rajongók segítségével jártunk utána annak, hogy is áll manapság a magyar fantasztikum. A cikkeket most összefűztük egy csinos kis e-könyvbe, ami mától ingyen letölthető oldalunkról.

2017. március 15. 06:03
Pintér Bence

2016 végén, a Mandiner.sci-fi első születésnapjára arra kértünk egy sor hazai fantasztikus irodalommal foglalkozó rajongót, írót és szakembert, hogy válaszoljanak a nagy kérdésre: hogy áll a magyar fantasztikus irodalom? Harminc válasz érkezett, mi pedig sorban közöltük az oldalon a cikkeket.

Írt nekünk többek között Brandon Hackett (Markovics Botond), Fonyódi Tibor és Szélesi Sándor; aztán az Agave Könyvek, a Fumax, a Könyvmolyképző és Gabo SFF munkatársai; a Próza Nostra, az SFportal, a The Black Aether, az ekultura.hu és az SFmag szerzői, és még vagy tucatnyi blogger, rajongó, valamint a Mandiner.sci-fi állandó szerzői. A sci-fi és a fantasy kínzó kérdésein túl pedig szó esett például a képregényekről és H. P. Lovecraft hazai rajongótáboráról is.

Most úgy döntöttünk, hogy egyben, egy e-könyvbe összefűzve is elérhetővé tesszük a cikksorozatot. A következő linkeken .epub, illetve .mobi formátumban érhető el a kötet, a PDF-verzió pedig várhatóan még a héten szintén ide fog kerülni. A könyvet teljesen amatőr módon és amatőr eszközökkel raktuk össze, egészen pontosan egy nap és pár gyorstalpaló cikk segítségével, így minden hiba a mi felelősségünk, nem a szerzőké. Ilyen lett egyébként a könyvecske borítója, ami Szabolcsi Gergő munkája:

Jó olvasást!

*

Ha semmiről sem akarsz lemaradni, kövess minket a Molyon és Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan1234
2018. március 02. 14:25
Üdv, végül is a pdf verzió elkészült? Elérhető? köszönöm. Most kezdtem ismerkedni az oldallal, de nagyon jónak ígérkezik... Üdv János
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik